Tgrt Haber
28 Temmuz 2021 16:22

Manavgat Belediye Başkanı kim? Şükrü Sözen kimdir, nerelidir?

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıkmasıyla, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in kim olduğu ve nereli olduğu merak konusu oldu. Peki, Şükrü Sözen ailesi, Şükrü Sözen kimdir? Manavgat Belediye Başkanı hangi partiden?

Manavgat Belediye Başkanı kim? Şükrü Sözen kimdir, nerelidir?
şükrü sözen kimdir,,şükrü sözen ailesi,,manavgat belediye başkanı kim,

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıkmasıyla havadan ve karadan söndürme çalışmaları başladı. Manavgat'ın Side Mahallesi yakınlarında çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerinde doğru ilerledi. Alevler Antalya Alanya karayolundaki petrol istasyonlarına kadar geldi. Ekipler alevlerin petrol istasyonuna ulaşmaması için mücadele ediyor. Alevlerin şehir merkezine ulaşmasının ardından 5 mahalle boşaltıldı. Bu gelişmelerin üzerine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in “Akıl almaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik” açıklamaları gündeme oturdu.

ŞÜKRÜ SÖZEN KİMDİR, NERELİDİR?

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen 1964 yılında Manavgat’ta dünyaya geldi. İlk eğitimini Manavgat Çağlayan İlköğretim Okulu’nda bitiren Şükrü Sözen, orta ve lise eğitimini ise 1975 – 1981 yılları arasında İzmir Özel Fatih Koleji’nde tamamladı.

Askerlik görevini 1984 yılında İzmit Gölcük’te yapan Sözen, daha sonra ticaret hayatına atılmış, ailesine ait şirketlerde uzun yıllar faaliyetlerde bulundu. Dedesi Şükrü Sözen 17 yıl, babası İbrahim Sırrı Sözen ise 10 yıl süreyle Manavgat Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Sözen, Manavgat’ta birçok yardım kuruluşu ve sivil toplum örgütünde de hizmetleri bulundu. 2009 ve 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Belediye Başkan adayı olarak Manavgat Belediye Başkanı seçildi. İkinci dönem belediye başkanlığını sürdüren Başkan Sözen, 2009 yılında MATAB (Manavgat Çevre Koruma Turizm Alt Yapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği) Başkanlığını da bir dönem üstlendi.

Şükrü Sözen, Gençlik Merkezi, Stadyum, Kültür Merkezi, Huzurevi, Hayvan Barınağı gibi büyük yatırımlarını hayata geçirmiş, kentin içme suyu sorununu çözmüş ve Manavgat tarihinde ilk kez ırmak kıyılarını düzenleyerek kente kazandırdı. 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde de CHP Antalya Manavgat İlçe Belediye Başkan adayı oldu. Şükrü Sözen, evli ve 2 çocuk babasıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...