Tgrt Haber
06 Eylül 2021 11:51

3 yaşındaki Avustralyalı çocuk ormandan 4 gün sonra kurtarıldı

Avustralya'da Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinde geçtiğimiz cuma günü kaybolan otizmli 3 yaşındaki çocuk, 4 gün ormanda kaldıktan sonra sağ olarak kurtarıldı.

3 yaşındaki Avustralyalı çocuk ormandan 4 gün sonra kurtarıldı
galler,,avustralya,,kayıp,

Avustralya'nın Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinde cuma günü Hunter Valley bölgesinde 263 hektarlık alanda otizmli olduğu açıklanan 3 yaşındaki Anthony 'AJ' Elfalak isimli çocuk kayboldu. Ailesi kaçırıldığını düşündü fakat Elfalak, dört günün ardından çalılıklarla kaplı engebeli arazide dere kenarında bulundu.

Ailesi, NSW Polisi, Eyalet Acil Servisi ve itfaiye ekipleri de dahil olmak üzere yüzlerce gönüllü, 4 gün boyunca arama gerçekleştirdi. Aramanın ardından bulunan otizmli ve konuşma engelli çocuğun sağlığının iyi olduğunu açıkladı.

Anthony 'AJ' Elfalak’ın babası, oğlunun helikopterdeki arama ekibi tarafından daha önce aranmış bir alanda su içerken görüldüğünü anlattı:

"Biraz pişik var, karıncalar tarafından ısırılmış, düşmüş ama yaşıyor. Annesinin adını duyar duymaz gözlerini açtı ve ona baktı, uykuya daldı. Yaşadığı çile dikkate alındığında makul bir durumda." 

Alfalak'ın kaçırıldığından endişe ettiklerini ancak bulunmasından dolayı büyük sevinç yaşadıklarını belirten amcası Louis Elfalak da "Bu inanılmaz, herkes en kötüsünü düşünerek umudunu kaybetmeye başlamıştı." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...