Tgrt Haber
02 Eylül 2021 07:24

ABD basınından çarpıcı iddia: Amerika Suriye'den de çekiliyor, Türkiye güçlenecek

ABD Dışişleri Bakanlığına yakınlığıyla bilinen Foreign Policy dergisi çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. Dergiye göre, Biden yönetimi Afganistan'ın ardından Suriye’yi de terk edecek. Trump yönetiminin silaha boğduğu terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG yalnız kalacak. Türkiye'nin bölgedeki ağırlığı ve rolü daha da güçlenecek.

ABD basınından çarpıcı iddia: Amerika Suriye'den de çekiliyor, Türkiye güçlenecek
ABD,,suriye,,afganistan,,PKK,,YPG,,SDG,,türkiye,

Yirmi yıl sonra Afganistan'ı terk eden ABD Suriye’den de çekilme hesapları yapıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına yakınlığıyla bilinen Amerikan Dergisi Foreign Policy, Biden yönetiminin Afganistan gibi Suriye’yi de tamamen terk edeceğini iddia etti.

ABD SURİYE’DEN DE ÇEKİLECEK

Trump’ın ardından iktidara gelen Joe Biden’dan beri ABD’nin Ortadoğu politikasının değiştiğine vurgu yapılan makalede yönetimde ABD’nin Suriye’de hayati çıkarlarının olduğunu savunabilecek kimsenin olmadığının altı çizildi.  Eski başkan Donald Trump döneminde bir Amerikan şirketine Fırat’ın doğusunda verilen petrol izninin geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden tarafından iptal edilmesi Foreign Policy dergisinin iddialarını güçlendiriyor.

ABD basınından çarpıcı iddia: Amerika Suriye'den de çekiliyor, Türkiye güçlenecek

Makalede şu tespitlere yer verildi:

TÜRKİYE SURİYE’DE GÜÇLENECEK

ABD’nin Suriye’den çekilme kararının terör örgütü PYD ve YPG’nin silahlı kanadının oluşturduğu sözde Suriye Demokratik Güçleri (SDG) için hayati önem taşıdığı tespitine yer verilen makalede, Washington yönetiminin 2014 yılından bu yana YPG güçlerine destek verdiği belirtildi. Türkiye’nin Suriye’de PKK’nın uzantısı olan örgülerle mücadelesini sürdüğü belirtiliyor. ABD’nin Suriye’den çekilme kararının gerçekleşmesi halinde Türkiye’nin bölgedeki konumunun güçleneceği düşünülüyor.

Öte yandan Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev, geçtiğimiz günlerde ABD’nin güçlerini Suriye’den her an çekebileceğini duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...