Tgrt Haber
26 Haziran 2021 07:50

UFO'lar var mı? ABD istihbaratı raporunu yayımladı

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, UFO olarak bilinen tanımlanamayan hava olayları cisimlere dair uzun zamandır beklenen raporunu tamamladı.

UFO'lar var mı? ABD istihbaratı raporunu yayımladı
ABD,ufo raporu

Yıllardır kafaları karıştıran şehir efsanesi gözü ile bakılan UFO’ların varlığı artık gizlenebilecek durumumda değil.

Yüzlerce bilim kurgu filmine konu olan, insanların kayıtladıkları görüntülerle kanıtlamaya çalıştıkları tanımlanamayan uçan cisimlerin varlıkları artık kabul ediliyor.

ULUSAL GÜVENLİĞE TEHDİT

ABD istihbarat topluluğu da Pentagon'un UFO terminolojisini kullanarak, konuyla ilgili 9 sayfalık bir ön rapor hazırladı. Gizli servisin raporunda sınırlı miktarda yapılan iyi raporlama, amacımıza ulaşmak bakımından, kesin bir sonuca ulaşmamızı engelliyor denildi. UFO’ların uçuş güvenliği sorunu oluşturduğuna da yer verilen bildiride tanımlanamayan uçan cisimlerin ülkenin ulusal güvenliğine de tehdit oluşturabileceği belirtildi.

9 SAYFALIK UFO RAPORUNDA 144 VAKA BULUNUYOR

Araştırmacılar, bugüne kadar inceledikleri 144 olayın 143'ünde kanıtlı bir sonuca ulaşamadıklarını, sadece 1 olayda, vakanın bir hava balonu olduğunun kesinleştiğini söyledi. İstihbarat komitesi, verileri takip etmeye devam edeceklerini, fakat attıkları adımla, yolun başında olduklarını belirtti.

Raporda, uçuş şekilleri bakımında incelenen 21 tanımlanamayan cisimden 18'inin alışılmışın dışında uçuş ve hareket özelliği gösterdiğine vurgu yapıldı. Bu cisimlerden bazılarının havada asılı kaldığı, bazılarının rüzgara ters uçtuğu bazılarının çok çabuk hızlanıp çok çabuk yavaşladığının tespit edildiği belirtildi.

Raporun sonuç kısmında, "gördüklerimizin fiziksel olarak var olduğuna inanıyoruz. Rüzgarda sabit kalıp, Rüzgara karşı hareket ediyorlar. Ani manevralarla tahrik etmeden, hızlı hareket ettikleri görülüyor" denildi.

Eski başkan Donald Trump döneminde hazırlanması istenilen araştırmaya, ABD medyası da geniş yer ayırdı. Yapılan haberlerde, "hükümet, tanımlanamayan uçan cisimler konusunu nihayet ciddiye almaya başladı" sözleri kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...