Tgrt Haber
13 Ağustos 2015 21:21

ABD'den Suriye rejimine kınama

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Power, Esed'in sivilleri hedef alan ve varil bombası kullanarak düzenlediği saldırıları kınadığını açıkladı.

ABD'den Suriye rejimine kınama
abd

Samantha Power, yaptığı yazılı açıklamada, "Uluslararası toplumun bir araya gelip, Suriye'deki sivillere karşı varil bombaları ve diğer yollarla düzenlenen saldırılara dur deme vakti geldi de geçiyor" dedi.

Esed rejiminin temmuzun ilk haftasından itibaren başta Deraya ve Zebadani bölgelerinde olmak üzere ülke genelinde 2 binden fazla varil bombası attığını belirten Power, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bombalar yüzlerce insanı öldürdü, okulları, camileri, pazar yerlerini, hastaneleri ve ambulansları yok etti. Hafta başında, rejim güçlerinin İdlib'deki bir pazar yerini bombalaması neticesinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu birçok insan hayatını kaybetti ve yaralandı. Esed rejiminin Suriyeli masum sivillere yönelik bir terör aracı olarak varil bombalarını gittikçe daha fazla kullanmaya başladığı görülüyor."

Açıklamada rejimin varil bombası kullanımının bağımsız kaynaklar ve basın yoluyla geniş çapta belgelendiği belirtilirken, "Fakat Beşşar Esed, basına ve kendi halkına açıkça yalan söylemeyi, askerleri tarafından artık birincil silah haline geldiği görülen bombaların kullanımı hakkında bilgisi yokmuş gibi yapmaya devam ediyor" ifadesi kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...