Tgrt Haber
17 Ocak 2022 18:12

Afganistan'da şiddetli deprem! Çok sayıda ölü var

Afganistan’ın batısındaki Badgis vilayetinde akşam saatlerinde şiddetli bir deprem meydana geldi. 5,6 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre en az 12 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Afganistan'da şiddetli deprem! Çok sayıda ölü var
afganistan,deprem

Afganistan şiddetli bir depremle sarsıldı. ABD Jeolojik Araştırma Merkezinden (USGS) yapılan açıklamada, merkez üssü ülkenin batısındaki Badgis vilayetinin merkezi Kale-i Nev şehrinde 5,3 büyüklüğünde deprem olduğu bildirildi. Depremin yerin 18,8 kilometre derinliğinde oluştuğu açıklandı.

26 KİŞİ CAN VERDİ

Badgis'in Kads ilçesi kaymakamı Mohammad Seleh Pordel yaptığı açıklamada, depremde birçok evin yıkıldığını ve ilk belirlemelere göre aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 12 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Yetkililer, depremdeki can kaybının artmasından endişe edildiğini açıklamıştı. Akşam saatlerinde ölü sayısının yükseldiği bilgisi geldi.

KADIN VE ÇOCUKLAR DA VAR

Badghis Eyalet Sözcüsü Baz Mohammad Sarwary yaptığı açıklamada, bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmalarının ardından hayatını kaybedenlerin sayısının 26’ya yükseldiğini aktardı. Sarwary, depremde hayatını kaybedenlerin arasında 5 kadın ve 4 çocuk bulunduğunu ifade ederek, çoğu can kaybının depremde evlerin çatılarının çökmesi sonucu yaşandığını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...