Tgrt Haber
22 Ağustos 2021 12:46

Afganistan'ın Eski İletişim Bakanı kuryelik yapıyor

Afganistan'da yönetimin Taliban'a geçmesinin ardından eski İletişim Bakanı Sayed Ahmad Saadat’ın Almanya'nın Leipzig kentinde bisikletli kuryelik yaptığı ortaya çıktı.

Afganistan'ın Eski İletişim Bakanı kuryelik yapıyor
afganistan,taliban,kabil,almanya

ABD ordusunun Afgansitan'dan çekilme kararıyla beraber Taliban, ülkedeki şiddetini artırdı ve merkez vilayetleri bir bir ele geçirmeye başladı. Geçtiğimiz pazar günü ise Kabil'e giren Taliban, ülke yönetimine el koydu. Taliban'ın ülkeyi ele geçirmesinin ardından ise binlerce kişi kaçmak için Kabil Havalimanı'na hücum etti.

Afganistan'ın Eski İletişim Bakanı kuryelik yapıyor

Bazı Afgan vatandaşlar, ülkelerin tahliye uçaklarıyla Afganistan'dan kaçmayı başarırken bazıları için belirsiz bekleyiş sürüyor. Afganistan'ın Cumhurbaşkanı Eşref Gani ise ''Kan dökülmesin diye'' diyerek Afganistan'dan kaçtı. Hükümet yetkililerinden eski İletişim Bakanı Sayed Ahmad Saadat ise Almanya'da ortaya çıktı.

Afganistan'ın Eski İletişim Bakanı kuryelik yapıyor

Alman medya kuruluşu LVZ'de yer alan habere göre Taliban işgalinden önceki Afgan hükümetinde İletişim Bakanı olan Sadaat, 2020'de Almanya'nın Saksonya eyaletine kaçtı. Sadaat, burada bir yemek teslimatı firmasında bisikletli kurye olarak çalışmaya başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...