Tgrt Haber
15 Kasım 2014 19:12

Almanya'da aşırı sağcılar protesto edildi

Hannover'de İslamiyet'in Avrupa'da yaygınlaşmasına karşı gösteri düzenleyen holiganlar arasındaki aşırı sağcılar, aynı yerde toplanan binlerce kişi tarafından protesto edildi

Almanya'da aşırı sağcılar protesto edildi
hannover, almanya, sağcılar,

Almanya'nın Hannover kentinde, Avrupa'da İslamiyet'in yaygınlaşmasına karşı gösteri düzenleyen holiganlar arasındaki aşırı sağcı grupların, aynı yerde toplanan binlerce kişi tarafından protesto edildiği bildirildi. Hannover Tren Garı'nın arkasındaki meydanda toplanan çeşitli takımların taraftarları arasındaki aşırı sağcılar, yabancılar ve İslamiyet aleyhine sloganlar attı. Buraya yaklaşık 300 metre mesafede bir araya gelen sol gruplar ise aşırı sağcıları protesto etti. Sol gruplar, aşırı sağcıların simgesi olan kahverengiye atıfta bulunarak "Kahverengiye karşı renklilik" ve "Irkçılığa hayır" şeklinde slogan attı. Üzerinde "Avrupa'nın İslamlaşmasını durdurun" yazılı pankart açan aşırı sağcılar ise sol gruplara çeşitli sloganlar atarak tepki gösterdi. Hannover polisi her iki grup arasında yoğun güvenlik önlemi alırken, tren garında alkol satışı da geçici olarak yasaklandı. Yaklaşık 3 saat süren gösteri sonrası aşırı sağcılar gruplar halinde polislerce tren garına götürüldü. Basın mensuplarına tepki gösteren aşırı sağcılar arasındaki bazı kişilerin maskeli olması dikkati çekti. Hannover Belediye Başkanı Steffen Schostock, gazetecilere yaptığı açıklamada, holiganların gösterisine karşı yapılan protestonun önemine dikkati çekerek, "Bu kentimiz ve toplumumuz için önemli bir sinyal. Şehrimizde ırkçılığa yer olmamasının kanıtı bu protestodur" diye konuştu.

5 bin kişi aşırı sağcılara tepki gösterdi

Honnever Polis Sözcüsü Andre Puir, yaklaşık 2 hafta önce yapılan müracaat gereği bir grup holiganın olaysız bir şekilde bugün gösteri düzenlediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Hannover Tren İstasyonu'nun arkasındaki meydanda holiganların gösterisine yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Bunlara tepki gösteren 5 kişi de meydana yaklaşık 300 metre mesafede toplandı. Herhangi bir gözaltı olmadı, taşkınlar da yaşanmadı. Gösteriler gayet barışçık bir şekilde sona erdi. Biz her ihtimale karşı iki grup arasında güvenlik önlemi aldık. Tren garı içinde alkol satışı yasağı uygulandı."

Öte yandan, 26 Ekim'de futbol takımlarının taraftarları arasında yer alan aşırı sağcılarca Köln'de düzenlenen gösteride çıkan olaylarda 49 polisi yaralanmış, aşırı sağcılar trenlerde bulunan göçmen kökenlilere saldırmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...