Tgrt Haber
19 Haziran 2014 12:19

Bağdat'ta IŞİD teyakkuzu

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, terör örgütü IŞİD ile silahlı grupların muhtemel saldırılarına karşı güvenlik önlemleri artırıldı.

Bağdat'ta IŞİD teyakkuzu
bağdat, ışid,

Güvenlik güçleri, özellikle devlet kurumlarının çevresi, kalabalık meydanlar ve halkın sık kullandığı yollarda önlemlerini üst seviyeye çıkarırken, yoldan geçen araçlar, denetim noktalarında ayrıntılı bir şekilde kontrol ediliyor. Kritik bölgelerde polis yerine orduya bağlı özel harekatçılar görev yaparken üzerinde ağır silahların bulunduğu araçlar dikkati çekiyor. Özel dedektörlerin kullanıldığı denetim noktalarında, şüphelenilen araçlar eğitimli köpeklerle, içindekiler ise indirilerek tek tek aranıyor. Öte yandan IŞİD'in Bağdat'a saldıracağı söylentileri, insanları tedirgin ederken, oluşturulan kontrol noktalarının sıklığı nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor. Bir kontrol noktasında aracı aranan Mustafa Saim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alınan güvenlik önlemlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Şükürler olsun Bağdat'ta durum Musul'a ya da diğer bazı kentlere göre daha iyi. Askerlerimiz kontrolü sağlamış durumda, bazı aksaklıklar olsa da şimdilik istikrar devam ediyor" dedi.
Ülke ekonomisinde çalkantıların yaşanmasına rağmen yine de istikrar olduğunu ifade eden Saim, "Askerlerin kontrol noktaları oluşturması, bize güven veriyor. Beni ve benim dışımdakileri, yani tüm etnik ve farklı mezheplere mensup insanları koruyorlar. Bu yüzden onların varlığından memnunuz" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...