Tgrt Haber
19 May 2014 18:12

Başbakan Erdoğan Bosna Hersek'teki sel felaketi için devrede

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ve Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic ile telefonla görüştü.

Başbakan Erdoğan Bosna Hersek'teki sel felaketi için devrede
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bosna hersek, bakir izzetbegoviç, soma, Dış Politika haberleri, Dış Politika,

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, iki liderle yaptığı telefon görüşmelerinde yaşanan sel felaketiyle mücadele için Türkiye olarak Bosna Hersek ve Sırbistan'a her türlü yardıma hazır olduklarını bildirdi. Sel felaketinde hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Erdoğan'ın yaptığı görüşmede Soma'da yaşanan facianın da gündeme geldiği belirtildi. İzzetbegoviç ile Vucic'in de Soma'daki faciada hayatlarını kaybedenler için başsağlığı dilediklerini ilettikleri görüşmede, yardım önerisi ve şu ana kadar gönderilen yardımlardan dolayı teşekkür ettikleri öğrenildi. Soma'daki facia hakkında bilgi veren Erdoğan'ın, muhataplarına Bosna Hersek ve Sırbistan'ın yanı sıra Hırvatistan'ı da etkileyen sel felaketiyle ilgili olarak AFAD, TİKA ve Kızılay'ın da devrede olduğunu belirttiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...