Tgrt Haber
07 Kasım 2016 13:47

Başika kasabasında yoğun çatışma başladı

Başika'dan haberler gelmeye devam ediyor. Peşmerge güçlerinin, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un kuzeydoğusundaki Başika kasabasına girmesinden sonra yoğun çatışmaların başladığı belirtildi.

Başika kasabasında yoğun çatışma başladı
başika,çatışma,peşmerge,kırak ordusu,

 Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Özel Kuvvetler (Zerevani)  Birliklerinin sabahın erken saatlerinde zırhlı araçlarla Başika kasaba merkezine  girdikten sonra terör örgütü mensuplarıyla yoğun çatışmaların yaşandığı  kaydedildi.

CANLI BOMBA SALDIRISI DÜZENLEDİ

Operasyona katılan Peşmerge komutanlarından Albay Senger Mustafa, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, "DEAŞ, Peşmerge güçlerinin kasaba merkezindeki  ilerlemesini engellemek için şu ana kadar 5 bombalı araç ile canlı bomba saldırısı  düzenledi." dedi.
 Mustafa, "Kasaba merkezinin girişindeki bazı bölgelerde kontrol  sağlandı ve çatışmalar devam ediyor." bilgisini paylaştı.
 Militanların kasaba merkezinin tüm giriş ve geçiş noktalarına bombalı  tuzak kuruduğu ve mayın döşediği kaydedildi.
  Terör örgütü DEAŞ, 3 Ağustos 2014 tarihinden bu yana Musul kent  merkezinden 20 kilometre mesafede yer alan Başika kasabasını elinde tutuyordu.
 Peşmerge güçleri, Musul'u kurtarma operasyonu kapsamında 23 Ekim  tarihinde Başika'yı iki koldan kuşatma altına almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...