Tgrt Haber
08 May 2014 15:53

Batı ve NATO gerçeği gözardı ediyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı, NATO ve Batı'nın, 'Rus birliklerinin Ukrayna sınırından çekildiğini kabul etmeyerek, gerçeği göz ardı ettiğini' öne sürdü.

Batı ve NATO gerçeği gözardı ediyor
Batı, NATO, rusya, ukrayna,

Rusya Dışişleri Bakanlığı, NATO ve Batı'nın, "Rus birliklerinin Ukrayna sınırından çekildiğini kabul etmeyerek, gerçeği göz ardı ettiğini" öne sürdü. Rusya Dışişleri Bakanlığının resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, NATO yetkililerinin, "bölgedeki Rus birliklerinin pozisyonlarında belirgin değişiklik kaydedilmediği" yönündeki açıklamasını değerlendirdi. Açıklamada, "NATO Genel Sekreteri ve diğer Batılı ülke temsilcileri, Rus birliklerinin Ukrayna sınırından çekildiğini kabul etmeyerek, gerçeği göz ardı ediyor. Gerçekleri görmek istemeyenlere, Putin’in açıklamalarını okumalarını tavsiye ediyoruz" ifadeleri yer aldı.
Öte yandan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, konuya ilişkin Twitter hesabında, “Çok iyi görüşüm var ancak Rusya’nın açıklamasını not etmekle birlikte şu ana kadar birliklerin çekildiğine dair herhangi bir belirti görmedik. Rus birliklerinin anlamlı bir çekilme gerçekleştirdiğinin işaretlerini görürsek bunu memnuniyetle karşılayacak ilk kişi ben olurum” ifadelerini paylaştı.
Putin, dün yaptığı açıklamada, “Bize sürekli  Ukrayna sınırındaki askeri birliklerimizden rahatsızlık duyulduğunu söylediler. Biz de onları geri çektik. Bugün birliklerUkrayna sınırında değil, daimi eğitimleri yaptıkları poligonlarda bulunuyor” demişti.
Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’ın Sözcüsü Maja Kocijancic de Putin tarafından yapılan açıklamaları not ettiklerini ve bunların gerilimin düşürülmesine yönelik bir adım olabileceğini belirterek, “Alandaki gelişmeleri çok yakından izliyoruz. Sözleri eylemlerin izleyip izlemeyeceğine bakacağız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...