Tgrt Haber
10 Kasım 2022 05:47 - Güncelleme : 10 Kasım 2022 06:08

Biden ara seçimleri değerlendirdi, adaylık sinyali verdi: Cumhuriyetçiler beklentilerin altında kaldı

Son dakika haberi: ABD Başkanı Joe Biden ara seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Birçok kişinin beklediği “kırmızı dalganın” gelmediğini söyleyen Biden, Cumhuriyetçilerin beklentilerin gerisinde kaldığını belirtti.  Biden ayrıca 2024’te düzenlenecek olan başkanlık seçimleri için adaylık niyetinde olduğunu ve kesin kararını yıl sonuna kadar verebileceğini söyledi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Biden ara seçimleri değerlendirdi, adaylık sinyali verdi: Cumhuriyetçiler beklentilerin altında kaldı
abd,ara seçim,biden,adaylık

Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen ve sonuçların henüz netleşmediği  ara seçimler sonrası ABD Başkanı Biden kameraların karşısına geçti. Biden, Cumhuriyetçi Parti’nin "kırmızı dalga" olarak tanımlanan bir oy patlaması yaşayacağı beklentilerin gerçekleşmediği ve Demokrat Parti’nin birçok noktada oylarını koruduğunu söyledi. ABD Başkanı Joe Biden seçimlerin kesinleşmeyen sonuçları için ‘Demokratlar için iyi bir geceydi” diyerek memnuniyetini ifade etti.

Biden ayrıca Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu sağlamak konusunda avantajlı olduğunu kabul etti.

BIDEN ADAY OLACAK MI?

79 yaşındaki Biden henüz 2024 başkanlık seçimleri için ise henüz kararını vermedi. 2024 başkanlık seçimlerinde aday olup olmayacağının sorulması üzerine Biden, "Bu konuda niyetim var" diyerek gelecek yılın başına kadar kesin bir karara varmış olacağını söyledi.

G20 ZİRVESİNDE ÇİN DEVLET BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK

Gelecek hafta Bali'de yapılacak G20 Zirvesine katılacağını belirten Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in burada olmayacağını duyduğunu ancak Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir görüşme gerçekleştirebileceğini söyledi.

TRUMP'IN ADAYLIK SORUSUNA GÜLEREK CEVAP VERDİ

Beyaz Saray’daki basın toplantısında, Donald Trump’ın 2024’teki olası adaylığı da gündeme geldi. Biden bu yöndeki soruya gülerek cevap verdi ve ‘Eğer aday olursa, yeni başkan olmaması için elimizden geleni yaparız” dedi. Joe Biden’a, Cumhuriyetçiler’in Kongre’de çoğunluk olması durumunda nasıl çalışacakları da soruldu. Biden, sonuçların Amerikalıların oy verdikleri siyasetçilerin sonu gelmez siyasi savaşlara girmesini istemediğini gösterdiğini savundu. ABD Başkanı ‘tüm iyi fikirlere açık olduğunu’ da kaydetti.

ELON MUSK AÇIKLAMASI..

Ara seçimlerde Cumhuriyetçiler için oy isteyen Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk ile ilgili soruya değinen Biden, "Elon Musk'ın başka ülkelerle teknik ilişkisi ve işbirliğine, yanlış bir şey yapıp yapmadığına bakılmaksızın incelenmeye değer olduğunu düşünüyorum." cevabını verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...