Tgrt Haber
12 Ekim 2021 20:01

Biden’ı kurtardı ama vize alamadı! Afgan tercümanın hikayesi

ABD Başkanı Joe Biden'ı 2008 yılında Afganistan'da pusuya düşürülmekten kurtaran tercüman Aman Khalili, eşi ve beş çocuğuyla birlikte Pakistan'a gönderildi. Ancak, Khalili'nin ABD Özel Göçmen Vizesi’ni alıp almayacağı belli değil.

Biden’ı kurtardı ama vize alamadı! Afgan tercümanın hikayesi
Biden,Afganistan,tercüman

30 Ağustos’ta ABD askerlerinin çekilmesi ve Afganistan’daki kontrolü Taliban’a bırakan Başkan Joe Biden'ın 2008'de senatörken ziyaret ettiği ülkede hayatını kurtaran Aman Halili'nin Taliban'ın eline düşme tehlikesinden kurtulduğu açıklandı.  ABD ordusunun kendisiyle birlikte çalışmasına rağmen geride bıraktığı Afganlardan olan Halili'nin eşi ve 5 çocuğundan oluşan ailesiyle birlikte Pakistan'a ulaşmayı başardığı ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından duyuruldu.

BIDEN’I PUSUDAN KURTARDI

ABD Başkanı Joe Biden'ı Obama döneminde senatörlük yaparken Afganistan'ın zorlu kırsal kesimlerinde pusuya düşmekten kurtaran, Afgan bir tercüman, Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği ülkeyi terk etmeyi başardı. 2008 yılında Biden ve diğer ABD'li senatörleri taşıyan askeri bir helikopter, şiddetli kar fırtınası nedeniyle savunmasız oldukları bir vadiye inmek zorunda kaldı. Aman Khalili, grubu güvenli bölgeye götüren ABD hükümetinin Afgan çalışanları arasındaydı. Bununla birlikte Khalili, Ağustos ayından bu yana, ülkeden ayrılmak ve vize sorunlarının üstesinden gelmek için yardım çağrısında bulunuyordu. Afgan tercüman sonunda, Taliban yönetimi altında yaşamaktan kaçmak için ülkeden kaçan binlerce Afgan'a katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...