Tgrt Haber
16 Temmuz 2015 06:23

Bütün dünya nükleer müzakereyi konuştu

Nükleer müzakerelerde varılan anlaşma konusunda ikiye ayrılan İran basınında hükümete yakın gazeteler, anlaşmayı 'yüzyılın anlaşması' ve 'zafer' diye nitelerken, muhafazakar çizgideki basın organları ise anlaşmaya ihtiyatlı yaklaştı.

Bütün dünya nükleer müzakereyi konuştu
iran, nükleer, müzakere,

Reformist çizgideki  "Arman gazetesi, "Dünya İran'a saygıya durdu" manşetiyle çıktı. Reformcu Şark Gazetesi ise "Savaşsız bir zafer" manşetini attı. Aşırı muhafazakar Keyhan gazetesi ise İran ve ABD'li yetkilileri çifte standartla suçladı.

ABD basını kuşku içinde

ABD medyası, İran ile nükleer müzakerelerde varılan anlaşmayı genel olarak Tahran'ın dünyayla ilişkilerinde bir dönüm noktası olarak görürken, anlaşmanın detaylarıyla ilgili çeşitli itirazlarını ifade etti. New York Times, bunun yakın tarihin en fazla sonuca gebe anlaşmalarından biri olduğunu belirtti. Washington Post, "Obama'nın karmaşık ve masraflı anlaşması" başlıklı başyazısında, anlaşmanın Ortadoğu'da istenmeyen sonuçlar oluşturabileceğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...