Tgrt Haber
06 Ekim 2021 09:25

CIA'in ajanları bir bir yakayı ele verdi

New York Times gazetesi, son yıllarda CIA'in yurt dışındaki onlarca ajanının yakalandığını iddia etti. Haberde Rusya, Çin, İran ve Pakistan gibi ülkelerde yakalanan ajanların bazılarının ise ikili çalıştırıldığı yer aldı.

CIA'in ajanları bir bir yakayı ele verdi
abd,cıa,ajan

ABD'nin İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) yurt dışında bulunan ajanlarının son yıllarda Rusya, Çin, İran, Pakistan gibi ülkelerde yakalandığı, öldürüldüğü ya da ikili çalıştırılmak zorunda bırakıldığı iddia edildi. Amerikan New York Times Gazetesi, geçtiğimiz hafta CIA'in yurt dışı istasyonlarına yolladığı bir bilgi notuna ulaştı.

New York Times'ın haberine göre, CIA'in istihbarata karşı koyma merkezinin bilgi notunda, birkaç yıldır öldürülen, tutuklanan ya da ikili çalıştırılan onlarca yabancı ajan tespit ettikleri belirtildiği iddia edildi.

CIA'İN HATASI İDDİASI

Notta Pakistan, Çin, İran ve Rusya gibi birçok ülkenin CIA ajanlarını avladığı, bazılarını ise ikili çalıştırmaya zorladığı öne sürülürken teşkilatın istihdam sağlarken ajanlara çabuk güvendiği, yabancı istihbaratları azımsadığı ve işe almada aceleci davrandığı ileri sürüldü. 

Çok sayıda ajanın yakayı ele vermesinde yabancı istihbaratların biyometrik ölçümler dahil birçok yenilikçi teknolojiyi kullandığı belirtilen bilgi notunun bölgedeki CIA ajanlarını bilgilendirme amacıyla gönderildiği öne sürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...