Tgrt Haber
21 Temmuz 2022 09:43 - Güncelleme : 21 Temmuz 2022 13:01

Covid-19 avı başladı! Çin'de kapıları kırıp evlerden pozitif çıkanları topluyorlar

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19 virüsü son zamanlarda artış göstermeye başladı. Sıkı tedbirlerin alındığı Çin'de yetkililer, koronavirüse yakalanan vatandaşlarla yakın temasta bulunup saklandığı iddia edilen kişilerin yakalanması için kapıları kırarak zorla evlere girmeye başladı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Guardian
Covid-19 avı başladı! Çin'de kapıları kırıp evlerden pozitif çıkanları topluyorlar
çin,koronavirüs,covid-19

Tüm dünyada olduğu gibi Çin'de de Covid-19 vakaları artmaya başlayınca ülke yönetimi yeniden sıkı tedbirler uygulamaya başladı. Çin Komünist Partisi'nin gayrıresmi yayın organı Global Times'ın haberine göre, Guangzhou şehrinin Liwan bölgesinde 8 Temmuz'da koronavirüs testi pozitif çıkan kişiler karantina merkezine götürüldü. Ardından 10 Temmuz'da ise yetkililer, Covid-19'a yakalananlarla temasta olan ve evde saklanan kişilerin olduğunu iddia ederek, karantinaki vatandaşların evlerine zorla girdi.

''ŞİDDET İÇEREN EYLEM''

Liwan'daki yerel yönetim, pazartesi günü yaptığı açıklamada, yetkililerin evlerde saklanan vatandaşları tespit ettiğini ve bu kişilerden bazılarının testlerinin pozitif çıktığını belirtti. Kapıları kırarak zorla evlere girilmesine ise 'şiddet içeren bir eylem' diyen yetkililer, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını ve bu kişilerden özür dilendiğini bildirdi. Yerel yönetim, yaşanan olaylardan etkilenen kişilerin kapılarının ve kilitlerinin yenilendiğini, hasarlarının da karşılanacağını ifade etti.

Covid-19 avı başladı! Çin'de kapıları kırıp evlerden pozitif çıkanları topluyorlar

ÇİN'DE 'SIFIR COVID' POLİTİKASI

Çin'de koronavirüs salgınına karşı getirilen 'sıfır covid' politikası kapsamında oldukça katı kurallar uygulanıyor. Katı sokağa çıkma yasakları ve tecrit önlemleri alınıyor. Şanghay'da Omicron varyantını taşıyan vakaların tetiklediği salgın nedeniyle ise 28 Mart'ta başlayan kapanma, 1 Haziran'da sona ermişti.

İki aylık katı kapanma koşullarına tepki gösteren bazı Şanghaylılar, evlerinin camlarından bağırarak uygulamayı protesto etmişti. Ayrıca yurttaşların gıda ve temel erzakları edinemediği ve aksaklıklar yaşandığı bildirilmişti.

Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...