Tgrt Haber
23 Temmuz 2022 15:34 - Güncelleme : 23 Temmuz 2022 15:41

Fransa’da ırkçı restorana tepki, soruşturma açıldı

Paris’te ünlü bir restorana müşterilerine uyguladığı ayrımcı politikası nedeniyle tepki yağdı. Kadın müşterileri kökenleri nedeniyle içeri almayan Manko adlı restorana soruşturma açıldı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Le Parisien
Fransa’da ırkçı restorana tepki, soruşturma açıldı
Fransa,Irkçılık

Fransa'nın başkenti Paris'te Afrika kökenli müşterilerini kapıdan çeviren restoran yönetimi hakkında savcılığın ön soruşturma açtığı belirtildi. Le Parisien gazetesinin haberine göre, Afrika kökenli 3 kadın, Paris'in 8. Bölgesinde bulunan Champs-Elysees Caddesi yakınlarındaki Manko adlı restorana rezervasyon yaptırdı. Kadınların akşam saatlerinde restoranın kapısına geldiklerinde gece kıyafetleri olmadığı bahane edilerek içeri girmelerine izin verilmedi. Olaya ait video sosyal medyada yayılınca tepki topladı. Tepkilerin artması üzerine restoran yönetimi özür dilediği bir açıklama yayımladı. 

SORUŞTURMA AÇILDI

Olayın ortaya çıkması ile çok sayıda kişi, aynı restoranda benzer muameleye maruz kaldıklarını ifade etti. Paris Savcılığı da etnik köken veya milliyete dayalı ayrımcılık suçlamasıyla ön soruşturma açtı. Öte yandan aralarında DJ Snake, Vegedream ve Naza'nın olduğu birçok sanatçı sosyal medya hesaplarından yaşananlara tepki göstererek restoranın boykot edilmesi çağrısı yaptı.

Fransa'da da 2020'de yine Chapms-Elysees'deki diğer bir restoran, içlerinden biri başörtülü diye bir grubu içeri almamıştı.

Olaya ilişkin 1 milyondan fazla kullanıcı tarafından izlenen görüntüler tepki çekmişti.

Kaynak: Le Parisien
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...