Tgrt Haber
21 May 2021 13:41

Gazze'de ölenlerin sayısı 243'e yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalci İsrail'in Gazze'deki saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 243 olduğunu duyurdu.

Gazze'de ölenlerin sayısı 243'e yükseldi
gazze,,filsitin,,isrial,

İşgalci İsrail ordusunun 10 Mayıs'ta başlattığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları Hamas ile yapılan ateşkes ile sona erdi. Ancak Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığının  atşekesin ardından hayatını kaybedenlerin sayısının 243'e yükseldiğini açıkladı.

İsrail yönetimi ile Hamas arasında varılan ateşkesten sonra Gazze'ye yönelik saldırılar 21 Mayıs 02.00'da sona erdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı 11 günlük İsrail saldrıları sonucunda can kaybı sayısını günceleldi. Yapılan açıklamada ateşkesten sonra 66'sı çocuk 39'u kadın olmak üzere ölenlerin sayısı 243 oldu. Saldırılarda yaralananların sayısıının ise bin 910 olduğu belirtildi.

 

ENKAZDAN ÖLÜ ÇOCUK ÇIKTI

Bölgedeki yerel kaynaklar Gazze'ye yapılan saldırılarda yıkılan bir evin enkazında bir çocuğun cansız bedenine ulaşıldığını aktardı.

OLAYLARIN GEÇMİŞİ

İsrail'in ramazan ayında Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere saldırması ve Şeyh Cerrah'ta yaşayan Filistinlileri zorla evlerinden çıkarma planı gerginliği artırmıştı. Bunun üzerine Filistinli direniş grupları, İsrail güçlerine Mescid-i Aksa'daki ve Şeyh Cerrah'taki saldırılarından vazgeçerek geri çekilmesi için süre tanımıştı. İsrail polisi tanınan süreye uymayıp bölgelerden çekilmeyince direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı. Bunun üzerine İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne yönelik askeri operasyon başlatmıştı. Bu saldırılarda 66'sı çocuk 39'u kadın olmak üzere 243 Filistinli hayatını kaybetmiş bin 910 kişi ise yaralanmıştı. İsrail, ABD yönetiminin baskısının ardından geri adım atarak Hamas ile ateşkese varmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...