Tgrt Haber
09 May 2022 17:30 - Güncelleme : 09 May 2022 21:06

Son dakika! Haiti'de 8 Türk vatandaşı kaçırıldı

Son dakika... Dominik yerel basınında yer alan habere göre, Haiti'de 8'i Türk vatandaşı, 17 kişi kaçırıldı. 8 Türk vatandaşını kaçıran grubun ise 400 Mawozo isimli bölgenin en köklü ve şiddet yanlısı çetesi olabileceği açıklandı. Öte yandan Dışişleri Bakanlığı kaçırılan Türk vatandaşların kurtarılması için harekete geçti ve Dominik'teki Büyükelçiliğin Haitili makamlarla temas halinde olduğu duyuruldu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Son dakika! Haiti'de 8 Türk vatandaşı kaçırıldı

Haiti’de fidye için adam kaçırma eylemleri ile ün salan "400 Mawozo" adlı çete, başkent Port au Prince’in dışında turist otobüsünü hedef aldı. Haiti basınında yer alan haberlerde, çetenin otobüste bulunan 8’i Türk toplam 17 kişiyi kaçırdığı ifade edilerek, geri kalan 8’inin Haitili ve otobüs şoförünün ise Dominik Cumhuriyeti vatandaşı olduğu bildirildi. Adam kaçırma eylemenin geçtiğimiz yıl 400 Mawozo tarafından ABD’li ve Kanadalı 17 Hristiyan misyonerin kaçırıldığı Croix-des-Bouquets yakınlarında gerçekleştiği aktarıldı. Dominik basınında yer alan haberlerde ise, kaçırılan Türk vatandaşlarının Haiti’ye komşu Dominik Cumhuriyeti'nden geçtiği ifade edildi.

GEÇEN YIL BİN 200'DEN FAZLA ADAM KAÇIRILDI

Haiti'nin İnsan Hakları Analiz ve Araştırma Merkezi'ne göre, geçen yıl 81'i yabancı uyruklu bin 200'den fazla kişi kaçırıldı. Öte yandan Haiti'deki Birleşmiş Milletler Entegre Ofisi tarafından cuma günü yapılan açıklamada, başkent Port au Prince yakınlarında iki hafta önce çeteler arasında çıkan çatışmalarda en az 75 kişi hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

DIŞİŞLERİ HAREKETE GEÇTİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Haiti'de 8'i Türk vatandaşı 17 kişi kaçırıldığı iddialarının ardından Dominik’te bulunan Türk Büyükelçiliği harekete geçti. Dominik'teki Büyükelçiliğin Haitili makamlarla temas halinde olduğu öğrenildi.

"KRİZ MASASI KURDUK"

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kabine Toplantısının ardından Haiti'de aralarında 8 Türk vatandaşın da bulunduğu yolcu otobüsünün kaçırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. En kıza zaman vatandaşlarımızın kurtarılması için kriz masasının kurulduğunu belirten Çavuşoğlu, kaçırılan Türk vatandaşlarının sağlık durumlarıyla ilgili olumsuz bir şey olmadığını söyledi. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...