Tgrt Haber
06 Aralık 2021 20:23

İran Cumhurbaşkanı Reisi: DEAŞ ABD tarafından kurulmuştur

Terör örgütü DEAŞ'ın ABD tarafından kurulduğunu ileri süren İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ABD'nin bölgedeki varlığının istikrara darbe vurduğunu dile getirdi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi: DEAŞ ABD tarafından kurulmuştur
İran,,ABD,,İbrahim Reisi,,DEAŞ,

Tahran'ı ziyaret eden Esad rejiminin Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile bir araya gelen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, çarpıcı açıklamalarda bulundu

'DEAŞ ABD TARAFINDAN KURULMUŞTUR'

Reisi, görüşmede ABD'nin bölgedeki varlığını eleştirerek, "DEAŞ ABD tarafından kurulmuştur. Bölgenin neresinde ABD ve DEAŞ bulunursa oradaki halk güvenlik ve istikrar noktasında büyük zararlarla karşı karşıya kalıyor." ifadelerini kullandı.

Görüşmede Mikdad da Reisi'yi Şam'a davet etti.

İRAN-ABD ARASINDA TANSİYON YÜKSELİYOR

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan İran ile nükleer görüşmelerine ilişkin, "Yeni İran yönetimi Viyana'ya yapıcı tekliflerle gelmedi. Görüşmelerin ilk altı turunda en zor sorunlara bile olumlu öneriler sunuldu. İran'ın bu haftaki yaklaşımı ne yazık ki kalan sorunların çözümüne yönelik değildi." diye konuşmuştu.

Görüşmelerin çıkmaza girmesinin ardından İran-ABD ilişkilerinde yeniden tansiyonun yükselmesi bekleniyor. Reisi'nin açıklamalarıyla birlikte yeni dönemde karşılık açıklamalarla ipler iyiden iyiye gerileceği öngörülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...