Tgrt Haber
29 May 2022 00:11 - Güncelleme : 29 May 2022 00:25

İran yer altındaki gizli İHA/SİHA üssüyle gözdağı verdi

İran, yerin metrelerce altındaki gizli askeri üssünden görüntüler paylaştı. Parçin askeri tesisinde yaşandığı iddia edilen patlamanın ardından paylaşılan görüntülerde çok sayıda insansız hava aracı ve mühimmat dikkat çekti. İranlı komutan Tümgeneral Abdulrahim Musevi 'İHA gelişimimiz durdurulamaz' diyerek tesislere yapılan saldırılara gözdağı verdi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: Türkiye
İran'ın gizli üssü görüntülendi
İran,İHA
İran'ın gizli üssü görüntülendi

Son zamanlarda askeri tesislerine sık sık saldırı alan İran, dünyaya bir kez daha meydan okudu. İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ve İran Silahlı Kuvvetleri (Erteş) Başkomutanı Tümgeneral Abdulrahim Musevi yeraltındaki İHA üssüne bir ziyaret gerçekleştirdi. İran Devlet Televizyonu (IRIB) tarafından görüntülenen ve Zagros Dağlarında bulunan üstte 100'e yakın İHA ve SİHA bulunuyor.

GÖZDAĞI VERDİ

Yeraltı üssünün tanıtımının ardından konuşan Tümgeneral Musevi, ''En büyük başarımız hiçbir yere bağımlı olmamamız. İran Silahlı Kuvvetleri'nin İHA kabiliyetinin geliştirilmesi durdurulamaz.'' diyerek, son zamanlarda İran'ın kritik askeri tesislerine yönelik saldırılara mesaj verdi.

HAYDAR-1 FÜZESİ İLK KEZ TANITILDI

İran Silahlı Kuvvetleri'nin, FOTROS ve KAMAN-22 İHA'ya entegre edilen 200 km menzile sahip Haydar-1 seyir füzesi ise ilk kez tanıtıldı.

İran yer altındaki gizli İHA/SİHA üssüyle gözdağı verdi

İHA PROGRAMINDA KRİTİK DÖNEM

Öte yandan yeraltı İHA üssünün İran Silahlı Kuvvetleri (Erteş) Komutanı tarafından gezdirilmesi ise İran'ın İHA programında önemli bir kırılmaya işaret ediyor. Çünkü İran'ın İHA programının sorumluluğunda ve İHA'ların kullanımında her zaman İran Devrim Muhafızları ön plana çıkmıştı.

İran yer altındaki gizli İHA/SİHA üssüyle gözdağı verdi

Kaynak: Türkiye
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...