Tgrt Haber
16 Haziran 2022 13:29 - Güncelleme : 16 Haziran 2022 14:47

İsrail’den Esad’ın uykularını kaçıran tehdit: Sarayını vururuz

İsrail ile Suriye arasındaki gerginlik tırmanırken Londra merkezli Arap haber sitesi Elaph, Esad’ın uykularını kaçıracak bir habere imza attı. Tel Aviv’de üst düzey bir yetkiliye dayandırılan haberde İsrail’in bir sonraki hedefinin Esad’ın sarayları olacağı ifade edildi. 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Elaph
İsrail’den Esad’ın uykularını kaçıran tehdit: Sarayını vururuz
israil,esad,saldırı

İsrail-İran ve Suriye arasındaki gerginlik tırmanıyor. İranlı üst düzey komutanın öldürülmesinden sonra Tel Aviv ile Tahran arasında tansiyon yükseldi. İran’ın alacağı intikam konusunda büyük endişe duyan İsrail, Tahran’dan ağır silah tedarik eden Esad’a uyarı mesajı verdi.

İSRAİL’DEN ESAD’A: SARAYLARINI VURURUZ

Şam yönetimi lideri Esad’ın topraklarında İran ile askeri iş birliğini durdurmasını isteyen İsrail aksi takdirde sarayları bombalamakla tehdit eti. Londra merkezli Arap haber sitesi Elaph tarafından yapılan habere göre “Tel Aviv’den üst düzey bir yetkili ülkesindeki operasyonları örtbas eden ve İran’dan silah alan Esad’a uyarı mesajı verdi. İsrailli savaşçıların bir sonraki Suriye’deki baskında saraylardan birinin hedef olacağı kesin bildirildi” ifadeleri verilen haber ile ilgili İsrail ordusu konu ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

ÜLKENİN TEK FAAL DURUMUNDAKİ PİSTİ VURULDU

İsrail ile Suriye arasındaki gerilim Tel Aviv yönetiminin saldırıları ile yükselişe geçti. Geçtiğimiz Cuma günü İsrail, Uluslararası Şam Havalimanı’nı vurmuş, faal durumdaki tek pisti ağır hasar alan havalimanında uçuşlar tamamen durdurulmuştu. Havalimanının İran’ın silah sevkiyat üssüne dönüştüğünü iddia eden İsrail medyası, Tel Aviv’in son saldırıyla Esad rejmine, “İran’ın Suriye’deki varlığına izin verir ve silah nakline devam ederseniz, bunun size ve ekonominize zararı büyük olur” mesajı verdiğini duyurdu.

Kaynak: Elaph
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...