Tgrt Haber
27 Ekim 2021 15:23

İsrail'den tartışmalı tasarı: Yolcuların bilgilerini kaydedecekler

Tel Aviv yönetimi, İsrail'e gelen ya da İsrail'den giden tüm yolcuların hava yolu şirketleri üzerinden kişisel bilgilerine ulaşmayı amaçlıyor.

İsrail'den tartışmalı tasarı: Yolcuların bilgilerini kaydedecekler
israil,,hava yolu,

İsrail'de bulunan Tal Aviv kentindeki yönetim, yeni bir yasa tasarısı hazırlıyor. Tasarıya göre, hava yolu ile İsrail'e gelen veya İsrail'den ayrılan tüm yolcuların biletlerini aldıkları kredi kartları, fatura adresleri, başka nereye seyahat ettikleri gibi kişisel bilgileri kayıt altına alınabilecek.

 

Uzun yıllardır üzerinde çalışılan ve tamamlanmak üzere olduğu kaydedilen yasa tasarısının başlarda "terör endişesi" nedeniyle gündeme geldiği ancak Covid-19'la daha da "acil" bir hal aldığı ifade edildi.

İsrail'den tartışmalı tasarı: Yolcuların bilgilerini kaydedecekler

Henüz hükümetin onayına sunulmayan yasa tasarısının oylama için Meclise gelmesi halinde milletvekillerinin yoğun muhalefetiyle karşılaşmasının beklendiği kaydedildi.

Yasa tasarısının kabul edilmesi halinde ise İsrail'e gelen veya ayrılan yolcuların her biri için veri tabanı oluşturulacağına dikkati çekildi.

Söz konusu veri tabanında yolcunun ismi, pasaport numarası, kredi kartı, fatura adresi ve başka nereye seyahat ediyor olabileceğinin yanı sıra ne kadar bagaj teslim ettiği, ne kadar el bagajıyla uçağa bindiği, uçakta nereye oturduğu gibi bilgilerin yer alacağı aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...