Tgrt Haber
15 Temmuz 2021 16:07

İtalya'da uçan köprü görenleri şaşırttı

İtalya'nın başkenti Roma'da 'Uçan köprü' görenleri şaşırttı. Michelangelo tarafından hayal edilen köprü, şimdilerde hayata geçti.

İtalya'da uçan köprü görenleri şaşırttı
italya,köprü

Roma'nın Tiber nehrinin üzerinde bulunan üç büyük beyaz helyum balona bağlı olan 18 metre uzunluğundaki karton köprü, herkesin ilgisini çekti. İtalyan ressam Michelangelo tarafından hayal edilen proje ancak hayata geçti. 

Papa III. Paul, 16. yüzyıldan kalma bir aile sarayı olan Palazzo Farnese'yi nehrin diğer tarafındaki bir villanın bahçeleriyle bağlayan bir köprü oluşturmasını emretti. Fakat köprü Michelangelo'nun ölümünden sonra asla tamamlanmadı. 

İtalya'da uçan köprü görenleri şaşırttıFransa'nın Bastille Günü'ndeki ulusal kutlamaların öncesinde Fransız Büyükelçiliği'nin de desteğiyle köprü tamamlandı. Fransa Büyükelçisi Christian Masset yaptığı açıklamada, köprünün İtalya ve Fransa'nın özünde bağlantılı olduğunun ve dostluklarının güçlü ve kırılmaz olduğunun bir işareti olduğunu söyledi.

Reuters'ın haberine göre, 'Uçan köprü' 18 Temmuz'a kadar yerinde kalacak ardından ise geri dönüştürülecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...