Tgrt Haber
03 May 2015 03:02

Katalonya'da bağımsızlık karşıtları önde

spanya'nın doğusundaki Katalonya bölgesinde yapılan anketin sonuçları açıklandı.

Katalonya'da bağımsızlık karşıtları önde
katalonya,barcelona,ispanya

La Vanguardia gazetesinin yayımladığı ankette, olası bir bağımsızlık referandumuna "hayır" diyenlerin yüzde 47,9, "evet" yanıtı verenlerin ise yüzde 43,7 olduğu açıklandı. Gazetenin Aralık 2014'te yayımladığı ankette ise aynı soruya "evet" yüzde 47,4, "hayır" yüzde 42,9 çıkmıştı.

"KATALONYA'DA BAĞIMSIZLIK UMUDU AZALDI" YORUMU
Katalonya'da bağımsızlık yanlısı girişimlerle ilgili anket sorularını yanıtlayan Katalanların, geçen aylara nazaran "bağımsızlık taleplerinin ve umutlarının" azaldığı dikkati çekti. Ankete katılanların yüzde 40'ı ise Katalonya'da iktidarda olan Yönelim ve Birlik Koalisyonu (CIU) ile bu hükümete dışarıdan destek veren anamuhalefetteki Katalonya Cumhuriyetçi Solu'nun (ERC) bağımsızlık için hazırladıkları "yol haritası"na ilişkin soruya destek verirken, yüzde 49,2'si ise olumsuz görüş beyan etti.

Ayrıca, Katalanların çoğunluğu, 135 sandalyeli Katalan parlamentosunda bağımsızlık yanlısı bir sürecin başlatılması için kurulacak yeni hükümetin 3'te 2'lik bir çoğunluğa sahip olması gerektiğini de savundu. Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti Sözcüsü Francesc Homs, Katalonya'nın kendi geleceğine sandıkta karar vermesi için bir uzlaşı içinde olunduğunu öne sürdü. Homs, anketi değerlendirirken, "hata payının da göz önünde tutulması gerektiğini" ifade etti. Katalonya'da, 27 Eylül'de erken özerk yönetim seçimleri yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...