Tgrt Haber
15 Ocak 2015 17:55

Kazakistan'da yapılacak görüşme ertelendi

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Ukrayna, Rusya, Almanya ve Fransa liderlerinin doğudaki sorunun çözümü için Astana'da gerçekleştireceği görüşmenin ertelenmesi konusunda karar alındığını belirtti.

Kazakistan'da yapılacak görüşme ertelendi
ukrayna, kazakistan, görüşme,

Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre; Poroşenko, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Telefon görüşmesinde taraflar, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in bu ay sonunda Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya gelmesi konusunu konuştu. Telefon görüşmesinde Poroşenko, Ukrayna, Rusya, Almanya ve Fransa liderlerinin doğudaki sorunun çözümü için gerçekleştireceği görüşmelerin Astana'da yapılması konusunda gösterdiği destekten dolayı Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'e teşekkür ederken, şu anda tarafların söz konusu görüşmenin ertelenmesi konusunda karar aldığını belirtti.

 Poroşenko, Minsk Mutabakatı'nı hayata geçirmek üzere Üçlü Temas Grubu'nun yakın zamanda bir araya geleceğine umut ettiğini belirtti. Poroşenko, Ukrayna'nın doğudaki sorunun çözümü ve barışın temin edilmesinde Minsk Mutabakatı'nın temel alınması gerektiğini kaydederken, bu mutabakatın tüm maddelerinin yerine getirilmesi konusunda ısrarcı olduklarını vurguladı.

Nazarbayev de yolcu otobüsüne yapılan saldırıda ölenler için Ukrayna halkına başsağlığı dileğinde bulundu. Nazarbayev, doğudaki sorunun çözümü ve barışın sağlanmasına yönelik Ukrayna'yı desteklediğini dile getirerek, Ukrayna, Rusya, Almanya ve Fransa liderlerinin toplantısının Astana'da yapılması için çaba göstermeye hazır olduğunu kaydetti.

Daha önce, Ukrayna, Rusya, Almanya ve Fransa liderlerinin, doğudaki sorunun çözümüne ilişkin 15 Ocak'ta Astana'da bir araya gelmesi konusunda mutabakat sağlanırken, bu ülkelerin Dışişleri Bakanlarının 12 Ocak'ta Berlin'de düzenlenen toplantısında herhangi bir sonuç alınamaması üzerine, Astana zirvesi yapılamamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...