Tgrt Haber
29 Mart 2024 15:22 - Güncelleme : 29 Mart 2024 15:24

Kopyaya karşı garip önlem! Tuhaf şekilli dev şapkalar

Filipinler'de bir üniversitedeki ziraat öğrencilerinin kopya çekmemesi için garip bir yöntem bulundu. Sınav sırasında birbirinden renkli ve tuhaf şapkalarla hem kopyalar önlendi hem de eğlenceli anlar oluştu.

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com.tr / Çeviri
Kopyaya karşı garip önlem! Tuhaf şekilli dev şapkalar

Filipinler'in Batangas Eyalet Üniversitesi'ndeki bir sınavda öğrencilerin birbirleri ile kopyalaşmamaları ve cevaplara bakmalarını engellemek için şapka takmaları istendi.

Ziraat öğrencileri bu fikri sevmiş olacak ki renkli görüntüler oluştu. Öğrenciler bir Pokemon, Minecraft'tan bir Creeper ve Süngerbob'tan Patrick gibi karakterlerin şapkalarını taktılar.Kopyaya karşı bir garip önlem! Tuhaf şekilli dev şapkalar - 1. Resim

Ayrıca Anonymous maskeli şapkalar, Einstein resimleri ve üzerinde "geleceğin ziraatçısı" yazan bir şapka da vardı. Öğretim görevlisi Angelo Ebora, 18 ve 19 yaşlarındaki 70 öğrencinin neredeyse tamamının 19 Mart'taki sınavda yer aldığını söyledi.

Kopyaya karşı bir garip önlem! Tuhaf şekilli dev şapkalar - 2. Resim

"ONLARLA GURUR DUYDUM"

Ebora, öğrencilerine akademik dürüstlüğü öğretirken "sınavları sırasında yaşadıkları stresi azaltmaya" yardımcı olmak istediğini dile getirirken, şapkaların, öğrencilerin sınıf arkadaşlarının cevaplarına bakmalarını gerçekten de engellediğini söyledi.

Öğretim görevlisi Ebora, bu kadar çok öğrencisinin katıldığını gördükten sonra "Onlarla gurur duydum" ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...