Tgrt Haber
19 Nisan 2022 11:33 - Güncelleme : 19 Nisan 2022 11:49

Lenin heykeli 7 yıl sonra geri döndü!

Eski Sovyet lideri Lenin'in heykeli, Kırım yakınlarındaki Rus işgali altındaki Henichesk kasabasına yeniden dikildi.

Lenin heykeli 7 yıl sonra geri döndü!

Ukrayna’da bir yandan askeri mücadele devam ederken diğer taraftan psikolojik harp da yaşanıyor. Rusya'nın ilhak ettiği Kırım sınırının hemen kuzeyinde bulunan Rus işgali altındaki Henichesk kasabasına eski Sovyet lideri Vladimir Lenin'in heykeli yeniden dikildi. Heykel, 16 Temmuz 2015'te kasabanın belediye binasının dışında bulunan orijinal Lenin heykeli belediye meclisinin kararıyla kaldırılmıştı. 

RUS BAYRAĞI DA DALGALANIYOR

Heykelin görüntüsü sosyal medyada yayınlandı. Sosyal medyada yayınlanan üç fotoğraf, bölge konsey binasının önündeki yeni Lenin heykelini gösteriyor. Binanın çatısında bir Rus bayrağı görülüyor. Henichesk kasabası, Rusya'nın ilhak ettiği Kırım sınırının hemen kuzeyinde, Kherson eyaletinde Azak Denizi kenarında yer alıyor.

Ukraynalı Kherson bölge yardımcısı Yuri Sobolevsky, Facebook'ta yaptığı bir paylaşımda yeni heykeli doğruladı. Sobolevsky, "Kırmızı bayraklar, Sovyet döneminden anıtlar. Ve tüm bunlar, kötüleşen bir insani krizin, muhalefetin şiddetli bir şekilde bastırılmasının zeminini oluşturuyor. Amaçları kesinlikle şeffaf - nostaljik duygular üzerinde (parazit gibi davranıyorlar) nüfus" ifadelerine yer verdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...