Tgrt Haber
08 Temmuz 2015 19:20

Letonya'da yeni Cumhurbaşkanı göreve başladı

Letonya'da yeni Cumhurbaşkanı Raimonds Vejonis parlamentoda yemin ederek görevini eski Cumhurbaşkanı Andris Berzins'ten devraldı.

Letonya'da yeni Cumhurbaşkanı göreve başladı
letonya,

Göreve başlayan Raimonds Vejonis, parlamentoda açıklama yaparak, tüm işimi Letonya halkının refahına adamaya yemin etti.

Vejonis, "Letonya ve onun vatandaşlarının refahını teşvik için elimden gelen her şeyi yapacağım. Anayasa ve devletin kanunlarını sadakatle bağlı kalarak, vicdanımla görevimi yerine getireceğim" dedi.

- Erdoğan'dan tebrik mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin ederek göreve başlayan Letonya Cumhurbaşkanı Raimonds Vejonis'e tebrik mesajı gönderdi.

Baltık ülkesinin yeni Cumhurbaşkanını Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milos Zeman, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Çin Halk Cumhuriyeti Cumhubaşkanı Şi Cinping de tebriklerini sundu.

Ayrıca Rusya'nın Kırım'ı ilhaki ve Ukrayna'nın doğusunda çıkan olaylar sonrası Baltık ülkeleri ile gerilim yaşayan Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de , Raimonds Vejonisi tebrik etmesi dikkat çekti.

100 sandalyeli Letonya parlamentosunda 3 Haziran 2015 tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 55 milletvekilinin oyunu alan Vejonis, Letonya'nın bağımsızlığını geri alınmasından sonra 5. Cumhurbaşkanı olarak seçilmişti. Yeşiller ve Çiftçiler Birliği'nin adayı olarak gösterilen Vejonis, 4 yıl süreyle görevini sürdürecek.

Rusya'nın Pskov bölgesinde doğan 48 yaşındaki Vejonis, Letonya Üniversitesi Biyoloji bölümünden mezun oldu.

2002-2011 yılları arasında da Bölgesel Kalkınma Bakanlığı yapan yeni Cumhurbaşkanı, 2 kez milletvekili seçilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...