Tgrt Haber
10 May 2021 12:45

Mescid-i Aksa'dan yükselen çığlık: Nerede Müslümanlar!

Kudüs Müftüsü, Mescid-i Aksa minarelerinden İslam dünyasına seslendi. İsrail'in zulmüne karşı camilerimiz yakılıyor, ümmetin şerefi çiğneniyor diyen müftü, " Selahaddin nerede? Şahit ol Allah'ım yerleşimciler ancak cesetlerimizin üstünden geçerek bu mescide girerler. Ya onlar ya biz Allah'ım. Aksa bizimdir onların asla olmayacaktır" dedi.

Mescid-i Aksa'dan yükselen çığlık: Nerede Müslümanlar!
mescidi aksa,,kudüs,,müftü,

Kudüs Müftüsü, Mescid-i Aksa minarelerinden İslam dünyasına seslendi. İsrail'in zulmüne karşı "camilerimiz yakılıyor, ümmetin şerefi çiğneniyor" diyerek çağrıda bulunan müftü, "Selahaddin nerede? Şahit ol Allah'ım yerleşimciler ancak cesetlerimizin üstünden geçerek bu mescide girerler. Ya onlar ya biz Allahım. Aksa bizimdir onların asla olmayacaktır" dedi.

ANKARA'DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail işgal güçlerinin Kudüs’te sivil ve savunmasız Filistin halkına karşı uyguladığı şiddet derhal sona ermelidir" dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, "İslam dünyasına sesleniyoruz: İsrail’in alçakça ve zalim saldırılarına dur demenin vaktidir" dedi.

"İSRAİL'E DUR DEMENİN VAKTİDİR"

Altun, "Tüm insanlığa sesleniyoruz: Bu terör devletine had bildirmenin vaktidir" derken "Bu, tarihsel ve insani sorumluluğumuzdur. Tek başımıza da kalsak biz bu zulüm düzeniyle mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...