Tgrt Haber
26 Temmuz 2022 11:42 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 12:37

4 bin 200 çocuk istismara uğramıştı! Papa özür diledi

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Kanadalı yerlilerden af diledi. Papa yatılı kilise okullarında tacize uğrayan çocuklardan bahsetti. Çocukların gördükleri kötü muamele için özür diledi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
4 bin 200 çocuk istismara uğramıştı! Papa özür diledi
kanada,,taciz

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus Kanada ziyaretini “tövbe haccı” olarak adlandırdı. Kanada'daki yatılı kilise okullarında yerli çocukların maruz kaldığı istismarlar ve kötü muamele için özür diledi.

Papa ziyaretinin ilk durağı Edmonton kentinde gerçekleşen ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun da katıldığı etkinlikte konuştu.

Papa konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:

“ALÇAK GÖNÜLLÜLÜKLE AF DİLİYORUM”

“Yerli halklara karşı bu kadar çok Hristiyan tarafından işlenen kötülük için alçak gönüllülükle af diliyorum. Geleceğe bakarak bu tür durumların yaşanmasını önleyebilecek bir kültür oluşturmaya çabalıyoruz.”

Kanada Hakikat ve Uzlaşma Komisyonu, 1831-1996 döneminde faaliyet gösteren kiliseye bağlı yatılı okullarda en az 4 bin 200 yerli çocuk istismara uğradığını açıklamıştı.

Katolik Kilisesi’nin kontrolündeki yatılı kilise okullarından bazılarının bahçesinde, resmi kayıtlarda olmayan çok sayıda çocuk mezarı bulunmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...