Tgrt Haber
05 Temmuz 2021 10:00

Partiye sahte testle girdiler: 165 kişi Kovid-19'a yakalandı

Hollanda’da sırf partiye girebilmek için sahte Kovid-19 belgesi kullanıldığına dair iddia ortaya atıldı. Partide negatif test zorunluluğu olmasına rağmen 165 kişi Kovid-19’a yakalandı.

Partiye sahte testle girdiler: 165 kişi Kovid-19'a yakalandı
Kovid-19,Hollanda,Parti,Koronavirüs

BCC’nin haberine göre, Hollanda’da geçen hafta maske zorunluluğu sona erdi. Kapalı olan mekanlar geri açıldı. Çoğu yasağın kalktığı Hollanda’da Enschede kentinde bir diskoda yasakların kaldırılmasını kutlamak için parti verildi. Partide negatif test ibrazı zorunluluğu uygulanırken, partiye 600 kişi katıldı.

1 HAFTA SONRA VAKALAR PATLADI

Katılımcılar diskoya alınırken negatif test ya da aşı sertifikası gösterme koşuluyla alındı. Şehirdeki vaka artışlarından sonra resmi kurumlar tarafından açıklamada yapıldı. Açıklamada, 1 hafta sonra partiye katılan en az 165 kişinin koronavirüs geçirdiği belirtildi.

Kurumun elinde ziyaretçi listesi bulunmadığı için, parti katılımcılarının tamamı test edilemedi. Disko yöneticileri, katılımcılara ulaşmaya çalışıyor. Belediye ve halk sağlığı ekipleri de, partiye katılan kişilere, bir an önce test yaptırmaları çağrısında bulundu.

QR KOD HİLESİ KULLANDILDI

Negatif test sonucu gösterme zorunluluğuna rağmen 165 kişinin nasıl enfeksiyon kaptığı bilinmiyor. Hollandalı yetkililerin aklına gelen ilk olasılık, diskoya gelen kişilerin QR kodlarıyla ilgili hile yapmış olabilecekleri yönünde.

Yetkiliye göre, partiye katılanların tamamen içerde kalmaları gerektiği halde, herkes istediği zaman dışarı çıkıp, içeri girebildi. Bu esnada, daha önce negatif QR koduyla içeriye giren bir müşterinin, aynı kodu dışarıda bekleyen bir başka kişiye iletmiş olabileceği düşünülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...