Tgrt Haber
03 Aralık 2021 23:44

Pegasus skandalı büyüyor! Apple’dan açıklama geldi

İsrail merkezli NSO Grup tarafından geliştirilen "Pegasus" isimli casus yazılımın, yurt dışında görev yapan ABD'li diplomatların telefonlarının hacklenmesi için kullanıldığı öne sürüldü. Apple tarafından yapılan açıklamada ise diplomatların uyarıldığı belirtildi.

Pegasus skandalı büyüyor! Apple’dan açıklama geldi
Pegasus,Apple,NSO,abd,,israil,

ABD’li medya şirketi Washington Post'un konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, teknoloji devi Apple, 11 ABD'li diplomatı telefonlarının son aylarda Pegasus tarafından hacklendiği konusunda uyardı. Apple söz konusu diplomatların Uganda ve diğer Doğu Afrika ülkelerinde çalıştığını ve diplomatları geçen aydan bu yana uyarmaya başladıklarını ifade etti.

“KARA LİSTEYE ALMASININ NEDENLERİNDEN BİRİ”

ABD Ulusal Güvenlik Konseyinden yapılan yazılı açıklamada ise aralarında NSO'nun da bulunduğu bazı şirketlerin geçen ay kara listeye alındığı anımsatılarak, "NSO Grup'unki gibi bazı ticari casus uygulamaların, ABD'li personelleri için ciddi karşı istihbarat ve güvenlik tehdidi oluşturduğundan endişeliydik. Biden yönetimin, bu tarz araçlar geliştiren bazı şirketleri kara listeye almasının nedenlerinden biri de buydu." ifadesine yer verildi.

“APPLE NSO’YA DAVA AÇMIŞTI”

ABD yönetimi, 3 Kasım'da aralarında İsrail merkezli teknoloji firmaları NSO Group ve Candiru'nun da olduğu 4 şirketi, yabancı ülkelere casus yazılım sattıkları gerekçesiyle kara listeye almıştı. Apple ise 24 Kasım'da Pegasus'a dava açmış ve kullanıcılarını, geliştirdiği Pegasus casus yazılımıyla hedef alan NSO Group'a karşı hukuki mücadele başlatmanın yanı sıra şirketi bundan sonra Apple yazılımlarını, hizmetlerini ve araçlarını kullanmaktan men etmek üzere harekete geçtiğini duyurmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...