Tgrt Haber
01 Kasım 2014 20:06

Poroşenko, '25 rehine asker kurtarıldı'

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, teröristlerin elinde rehine olarak tutulan 25 askerin kurtarıldığını belirtti.

Poroşenko, '25 rehine asker kurtarıldı'
teröristler, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, rehine asker, Lilia Rodionova, Avrupa Haberleri,

Poroşenko, sosyal paylaşım ağı üzerinden yaptığı açıklamada, ülkenin doğusundaki teröristlerin elinde tutuklu bulunan 25 askerin, teröristlerle yapılan rehinelerin değişimi anlaşması çerçevesinde kurtarıldığını belirtti.

Poroşenko, "Snejnoe kasabasında rehine olarak tutulan 25 asker (bu akşam) serbest bırakıldı. Ukrayna'ya şerefler" ifadesini kullandı.

Öte yandan, Doğudaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların tek taraflı olarak ilan ettiği Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Mülteciler ve Rehine İşleri Komitesi Başkan Yardımcısı Lilia Rodionova, ayrılıkçıların Ukrayna ordu birlikleriyle rehinelerin değiş-tokuşu konusunda anlaştığını kaydederek, rehinelerin değişimini en kısa zamanda yapılacağını dile getirmişti.

Ukrayna resmi makamları tarafından daha önce yapılan açıklamaya göre, şimdiye kadar bin 300'den fazla rehine ayrılıkçıların elinden kurtarılırken, halen 2 bin 800 kişiden haber alınamıyor.

Rus yanlısı ayrılıkçılar ile hükümet arasında 5 Eylül'de Minsk'te, ateşkesin sağlanması ve rehinelerin değişimini öngören barış protokolü imzalanmasının ardından, taraflar arasında bir kaç defa rehinelerin değişimi gerçekleştirilirken, son dönemde taraflar arasında rehine değişimi yapılamıyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...