Tgrt Haber
25 Temmuz 2022 06:15 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 06:35

Böyle müttefiklik olur mu? Suriye'nin kuzeyine terörist yığıp silah sevk ediyorlar

Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde yeni bir harekat için gün sayıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bir gece ansızın geliriz ve tepelerine bineriz” dediği harekat öncesinde Türkiye ile müttefik olduğunu söyleyen devletler bir kez daha terör örgütünün yanında saf tuttu. İngiltere ABD ve Rusya PKK/YPG’ye destek için operasyon hazırlığı yaptığımız noktaları teröristlerle doldurdu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Böyle müttefiklik olur mu? Suriye'nin kuzeyine terörist yığıp silah sevk ediyorlar
nato,rusya,suriye,harekat

Terörle mücadelede Türkiye gerek Suriye’de gerek ise Irak’ta ağır darbeler indirmeye devam ediyor. Menbiç ve Tel Rifat’ı temizlemek için hazırlıklarını tamamlayan Mehmetçik gelecek emri bekliyor. Ancak Türkiye ile müttefik olduğunu söyleyen NATO ve Rusya PKK’yı korumak için harekete geçti. Ruslar Ukrayna’da işgal ettikleri Luhansk ve Donets’ten tecrübeli uzman askerleri bölgeye sevk etti.

TERÖRİSTLERE SİLAH SEVLİYATI

Batı’nın örgüte gönderdiği ağır silahlar sıcak hatta naklediliyor. Türk güvenlik birimlerinin yakın takibe aldığı bu nakillerde Afganistan ve Irak’ta savaşan İngiliz, Kanadalı, ABD’li deniz piyadelerinin varlığı dikkat çekti.

‘UZMANLAR’ TERCİH EDİLİYOR

Türkiye, PKK’ya yönelik başlattığı Pençe Harekat zinciri ile büyük kayıplar yaşattı ve 30 yıllık terör kamplarını özgürleştirdi. TSK’nın 10 bin kilometreyi aşan harekat alanında 3 binden fazla terörist imha edildi. Örgütün Duhok, Süleymaniye, Selahaddin, Erbil, Sincar, Musul gibi bölgelerde lojistik, uyuşturucu, sınır ve petrol ticareti engellendi. Suriye’de ise üçüncü büyük kara harekâtı için gün sayılıyor. Tüm bu gelişmelere paralel koalisyon güçlerinin SDG paravan ismi ile bölgeye gönderdiği milyarlarca dolarlık silah ve cephane örgüt tarafından sıcak hatlara naklediliyor. PKK’ya destek için Irak ve Suriye’den gelen ithal teröristlerin bu yardımları kullanacak nitelikte olması için azami çaba sarf ediliyor. Türk güvenlik birimlerinin yakın takibe aldığı nakillerde daha önce Afganistan ve Irak cephelerinde savaşan İngiliz, Kanadalı, Amerikan vb. deniz piyadelerinin varlığı dikkat çekiyor. Güvenlik kaynakları bu durumun özel tercih olduğunu ve PKK’nın elindeki silahları kullanma ve eğitimini verme amaçlı olduğunu kaydediyor. Batılı terör destekçisi timler, daha çok Irak üzerinden bölgeye girerken Rus ordusunun eğittiği Luhansk ve Donetksli militanlar ise Suriye-Şam güzergâhını kullanıyor. Batılı ve Rus terör destekçileri özellikle Milan, İgla, TOW, havan topları, dijital izleme, sinyal bozucu ve haberleşme araçları konusunda uzman askerlerden oluşuyor.

EN BÜYÜK DESTEK KYB’DEN

Irak’ta PKK terör örgütüne gelen destek silahlar ve militanların sevkiyatında KYB aktif rol oynuyor. Lahor Şeyh Cengi’nin kurduğu altyapı işlerliğini sürdürürken hariçten gelen teröristlerin Kandil, Irak içi ve Suriye’ye nakledilmesinde bu bağlantılar kullanılıyor. Bağdat ve Erbil üzerinden bölgeye ulaşan terör destekçisi militanların sayısı 300’ü aşarken Menbiç, Ayn el-Arap, Rakka, Kamışlı ve Rimeylan’da kurulan International Taburlarında 7 bini aşkın terörist bulunuyor.

CEVABI SAHADA VERMEK ŞART

Türkiye gazetesine konuşan Emekli Tümgeneral Esat Arslan, “Bu durumun askerî, stratejik, insani, diplomatik bir açıklaması yok. PKK’nın DEAŞ’tan hiçbir farkı yok ve yapılan tabela oyunu ile sergilenen ikiyüzlülük zirve noktasına ulaştı. Bu tevilsiz bir biçimde Kandil’e biat etmektir. Türkiye hiç zaman kaybetmeden bu tavrın cezasını sahada kesmeli. Operasyon için hiç vakit kaybedilmemeli. Türkiye ‘Barış İçin Ortaklık’ anlaşması kapsamında Suriye Millî Ordusu’nu harekete geçirmeli. Artık söz tükendi’ diye konuştu.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...