Tgrt Haber
15 Ağustos 2021 15:41

Tüm parasını Bitcoin'e yatırdı! 4 kıtada 6 gizli kasası var

Hollandalı Didi Taihuttu ailesiyle beraber tüm mal varlığını Bitcoin'e yatırdı ve şimdilerde 4 ayrı kıtada 6 gizli kasaya sahip.

Tüm parasını Bitcoin'e yatırdı! 4 kıtada 6 gizli kasası var
bitcoin,,youtube,,sosyal medya,

2017 yılında Didi Taihuttu, eşi ve çocukları tüm mal varlıklarını ilk olarak paraya çevirdi ardından da Bitcoin'e yatırdı. Taihuttu ailesi, 230 metrekarelik evlerini hatta ayakkabılarından çocuklarının oyuncaklarına kadar her şeylerini sattılar. Taihuttu, işinden de vazgeçti ve karlı bir bilgisayar eğitimi işini devretti.

Taihuttu, tüm parasını Bitcoin'e çevirip ailesiyle beraber seyahate çıkarken YouTube ve sosyal medya platformları hesaplar açtı. 

O dönem Bitcoin yaklaşık 900 dolardan (yaklaşık 7 bin 500 TL) işlem görüyordu ve o yılın aralık ayında 14 bin doların (yaklaşık 120 bin TL) biraz üzerine çıkarak zirve yapmıştı.

 

BITCOIN DÜŞTÜĞÜNDE BİLE VAZGEÇMEDİ

2018 yılında Bitcoin, 3 bin dolar (yaklaşık 25 bin 500 TL) ortalarına düştüğünde bile kriptodan vazgeçmedi hatta daha fazla parasını Bitcoin'e yatırdı. Taihuttu'nun şansı yaver gitti ve zamanla yaklaşık yarım milyon lira elde etti. Taihuttu'nun Bitcoin varlığı 46 bin 400 (yaklaşık 400 bin TL) çıktığında ailesiyle beraber lüks olmayan seyahatlerini sosyal medya mecralarından yayımlamaya devam etti.

4 KITADA 6 GİZLİ KASA

Aile 40'tan fazla ülkede yaşadı fakat hiçbir ülkede ev ya da banka hesabına sahip olmadı. Kendilerini 'Merkezi olmayan göçebeler' olarak adlandırdı. Taihuttu, banka hesabı yerine ailenin servetinin 4 kıtada 6 gizli kasada olduğunu söyledi.

Taihuttu, durumu ise şu sözlerle açıkladı:

"Piyasadan çıkmak için soğuk cüzdanıma erişmem gerekirse çok uzaklara uçmak zorunda kalmayayım diye donanım cüzdanlarını birkaç ülkede sakladım." 

Öte yandan Independent'ın haberine göre Taihuttu, kripto para varlığının yüzde 26'sını alım satım yapmak ve piyasada riskli görülebilen bahisler oynamak için “sıcak” tutuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...