Tgrt Haber
04 Temmuz 2023 09:44 - Güncelleme : 04 Temmuz 2023 09:57

Ukrayna lideri Zelenskiy'den Kırım çıkışı: Kırım olmadan zafer olmaz

Rusya'ya karşı atağa geçen Ukrayna'nın lideri Volodimir Zelenskiy'den bir de Kırım çıkışı geldi. Zelenskiy, Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'ı kurtarmanın nihai hedefleri arasında olduğunu belirtti. 

Ukrayna lideri Zelenskiy'den Kırım çıkışı: Kırım olmadan zafer olmaz
ukrayna,volodimir zelenskiy,rusya,kırım

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkenin güney ve doğusundaki topraklarını yeniden ele geçirmeye çalıştıklarını, son hedeflerinin ise 2014 yılında Rusya tarafından ilhak edilen 'Kırım'ı kurtarmak' olduğunu söyledi.

CNN International'a röportaj veren Zelenskiy, "Ukrayna'yı Kırım olmadan düşünemiyoruz. Kırım, Rus işgali altındayken bunun tek bir anlamı var; savaş henüz bitmedi." değerlendirmesinde bulundu.

''KIRIM YOKSA ZAFER YOK''

Zelenskiy, Kırım olmadan barışın sağlanabileceği herhangi bir senaryonun mümkün olup olmadığına ilişkin soruya, "O zaman zafer olmayacak." cevabını verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in silahlı Wagner isyanına tepkisinin "zayıf" olduğunu ve kendi halkının kontrolünü kaybetmekte olduğunu iddia etti.

Öte yandan Rusya, Ukrayna ile üzerinde anlaşmazlığa düştüğü Kırım'ı 2014'te ilhak etmiş, Kırım'ın Rus topraklarına dahil edilmesinde görevlendirilen Wagner, dünya çapında adını bu adımıyla duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...