Tgrt Haber
29 Eylül 2021 11:08

Ürdün, Suriye sınırını yeniden açtı

Ürdün ve Suriye arasında normalleşme adımları çerçevesinde iki ülke arasındaki Cabir Sınır Kapısı, 60 gün aradan sonra yeniden hizmet vermeye başladı.

Ürdün, Suriye sınırını yeniden açtı
Ürdün,Suriye,sınır

Ürdün İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile Suriye ile bulunan Cabir Sınır Kapısı yeniden açıldı. Sabah saatlerinde 60 gün aradan sonra yeniden açılan sınırlarda çift yönlü trafik akışı yaşandı. Onlarca aracın geçtiği sınırda Amman ile Şam arasındaki ilişkilerin normalleşmesi kapsamında adım atıldığı belirtildi. 

DAHA ÖNCE İKİ KEZ KAPATILMIŞTI

İki ülke arasındaki ana sınır kapıları olan "Ramsa (El-Cumruk el-Kadim)" ve "Nasib (Cabir)", Suriye'nin Dera kentindeki çatışmalar nedeniyle kapatılmıştı. Ürdün'deki Ramsa Sınır Kapısı'nın karşısındaki El-Cumruk el-Kadim çatışmalar nedeniyle tamamen kullanılamaz hale gelirken, rejim ve destekçileri tarafından ele geçirilmeden önce 3 yıl boyunca muhaliflerin elinde kalmıştı. Nasib-Cabir geçişi Ağustos 2018 ortalarında yeniden açılsa da 2020'de önce yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, 31 Temmuz'da da Dera'daki çatışmalar nedeniyle iki kez kapatılmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...