Tgrt Haber
08 Ağustos 2021 14:59

Yunanistan yangını söndürülemiyor! Binlerce kişi tahliye edildi

Yunanistan'ın Eğriboz Adası'nda 6 gündür devam eden yangının İstiea'da bulunan yerleşim yerlerine de yaklaşmasıyla binlerce kişi tahliye edildi.

Yunanistan yangını söndürülemiyor! Binlerce kişi tahliye edildi
yunanistan,yangın

Onlarca ülkede binlerce yangın sürerken Yunanistan da 6 gündür süren alevlere teslim oldu. Yunanistan'ın farklı noktalarında devam eden orman yangınları hala tüm çabalara rağmen söndürülemiyor. Yangının kontrolden çıktığı Eğriboz Adası'nda itfaiye ekipleri, alevlerin adanın merkezine sıçramasını önlemek için gönüllülerle birlikte yoğun çaba harcıyor.

Yunanistan yangını söndürülemiyor! Binlerce kişi tahliye edildi

Alevlerin yaklaştığı Istiea bölgesinde toplanan binlerce kişi yardım çağrısında bulundu. Turistler ve bölge sakini, Agios Nikolaos plajında toplanarak deniz yoluyla tahliye edildi. Sahil güvenlik, bugüne kadar adanın farklı bölgelerinden olmak üzere 2 binden fazla kişinin tahliye edildiğini aktardı.

YOLLAR KAPANDI 

Bu sabah Gouves, Artemisio ve Vouliki köyleri boşaltılırken, alevler Monokarya ve Vasilika köylerine yaklaşmış durumda. Alevler Psaropouli'de yerleşim yerlerini tehdit ederken, Ellinika köyü de yangınlarla çevrildi. 570'ten fazla itfaiyecinin alevlerle savaştığı Eğriboz'da yangın bölgelerine gönderilen takviye itfaiye ekipleri ise ağaç ve elektrik direklerinin devrilerek yolları kapatması sonucu bölgeye ulaşmakta güçlük çekiyor.

Yunanistan yangını söndürülemiyor! Binlerce kişi tahliye edildi

Sivil Savunma ve Kriz Yönetim Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, en büyüğü Atina'nın kuzeyindeki Attika, Eğriboz Adası ve Fokida'da olmak üzere ülke genelinde 55 yangınla mücadele edildiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...