Tgrt Haber
26 Temmuz 2022 16:53 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 17:15

Yunanistan'dan yine provokasyon! 50 ABD zırhlı aracı Meriç sınırında

Türkiye ile gerilimi her fırsatta artırmak için çabalayan Yunanistan, ABD'den 90 tane M1117 tipi zırhlı güvenlik aracı aldı. Araçlardan 50 tanesi, Türkiye sınırındaki Meriç Nehri'ne konuşlandırıldı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Yunanistan'dan yine provokasyon! 50 ABD zırhlı aracı Meriç sınırında
Yunanistan,ABD,M1117

Yunanistan uzun bir süredir Türkiye ile gerilimi artırmak için elinden geleni ardına koymuyor. Uluslararası alanda kamuoyuna yönelik kara propaganda yapmaktan geri durmayan Yunanistan, ABD'den 90 tane aldığı M1117 tipi zırhlı güvenlik aracının 50’sini Türkiye sınırındaki Meriç Nehri'ne konuşlandırıldı.  Yunanistan bir süredir ABD’nin üs kurmasına izin veriyor. Uluslararası alanda gittiği her toplantıda Türkiye'yi şikayet eden Yunanistan, devlet ajansı AMNA'nın bildirdiğine göre ABD'den 90 yeni M1117 tipi zırhlı güvenlik aracı tedarik edildi. Söz konusu araçlar Yunanistan Kara Kuvvetleri tarafından Selanik'te teslim alındı. Bugüne kadar buna benzer 354 araç alan Yunanistan, bu konudaki alımlarına devam edecek.

ABD’DEN AÇIKLAMA: 1.200 ZIRHLI ARAÇ VERECEĞİZ

Yunanistan M1117 tipi araçları ABD'nin İhtiyaç Fazlası Savunma Malzemesi Programı'ndan (EDA) tedarik ediyor. Zırhlı araçların keşif ve gözetleme görevlerinde kullanılacağı iddia edildi. ABD'nin Atina Büyükelçiliği ise konuyla ilgili sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "90 tane daha M1117'nin Selanik'te olmasına büyük memnuniyet duyuyoruz. Yılsonuna kadar ABD, 1200 zırhlı araç sevk etmeyi planlamakta ve hepsi de ücretsiz. ABD ile Yunanistan arasındaki iş birliği her zamankinden de güçlü" denildi.

GEÇEN HAFTA GİRİT ADASINA ÇIKARMA YAPMIŞTI 

Geçtiğimiz hafta ise Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalia, Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Hava Kuvvetleri Komutanı Themistoklis Bourolias ve ABD'nin yeni Atina büyükelçisi George Tsounis ile Girit Adası'na çıkarma yapmıştı. Bunun ardından ise Yunan pilotların F-35 jetlerini kullandığı fotoğraf, ABD ordusunun NATO hesabı üzerinden paylaşılmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...