Tgrt Haber
09 Mart 2024 00:01 - Güncelleme : 09 Mart 2024 00:02

Ara tatil kalkacak mı? Bakanlık resmen açıkladı 

Milli Eğitim Bakanlığının öncülüğünde pilot il olarak seçilen Kastamonu’da Öğretmen Akademisi'nin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, ara tatillerin kaldırılacağı yönündeki iddialara cevap verdi. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
Ara tatil kalkacak mı? Bakanlık resmen açıkladı 

Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal medyada öğrenci ve eğitimciler tarafından sık sık dillendirilen 'ara tatil' meselesi hakkında açıklama yaptı. Kastamonu’daki Öğretmen Akademisi açılışında konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci bu konuda dezenformasyona dikkat çekti. 

"DEVAM ETME GÖRÜŞÜ BİLDİRİLDİ" 

"Sahte haberler çok yapılıyor. Hikayeden haber siteleri var. Orada okunmak için yazıyorlar" diyen Yelkenci, "Bize de bu haberler üzerine sorular geliyor. İşte ara tatilleri kaldıracakmışız. Konuşmadığımız bir şey. Biz eğitimle ilgili her konuyu takip ediyor, izliyoruz. Buna ara tatil de dahil.

Yaptığımız izlemede gerek öğretmen, gerek öğrenciler, gerek veliler yüksek oranda ara tatillerin devam etmesi yönünde görüş bildirmişler" dedi. 

Ara tatil kalkacak mı? Bakanlık resmen açıkladı  - 1. Resim

ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ NE İŞE YARIYOR? 

Öğretmen Akademilerinin amacının öğretmenleri bulundukları çevrenin dışına çıkartarak farklı bir enerji yakalamalarını sağlamak olduğunu ifade eden Yelkenci, “Türkiye yüzyılında öğretmen olmak ile ilgili hatırlatmalarda bulundum, bunları sizler genişletebilirsiniz.

Ben sadece bazı hususları değerli öğretmenlerimizin dikkatine çekmek istedim. Öğretmen Akademilerinin amacı öğretmenlerimizi, bulundukları çevrenin dışarısına, kendi rutinlerinin dışına çıkartmak. Mesela böyle tarihi bir mekanda farklı bir enerji hissediyorsunuz. Çıkın gidin arkadaşlar.

İstanbul’da Şile’den Sultanahmet’e giden öğretmenlerimiz vardı. Çünkü oradaki enerji başka bir şey. Bu tarihi binada yüzyılların birikimi var." diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...