Tgrt Haber
25 Haziran 2022 11:21 - Güncelleme : 25 Haziran 2022 11:51

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı: 2022'de öğretmen atamaları başlayacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, binlerce öğretmen adayının heyecanla beklediği atamaları 2022-2023 eğitim öğretim yılı başlayana kadar yapacaklarını söyledi.

Bakan Özer, yabancı dilde gelişimin hızlanması için çalışmaların tamamlandığını söyledi.
Mahmut Özer,Öğretmen atamaları
Bakan Özer, yabancı dilde gelişimin hızlanması için çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen atamalarını 2022-2023 eğitim öğretimi başlayana kadar gerçekleştireceklerini açıkladı. CNN Türk’te bir programa katılan Bakan Özer, kritik açıklamalarda bulundu. 

Bakanı Özer, yabancı dilde gelişimin hızlanması için çalışmaların tamamlandığını söyledi.  Dil konusunda metodolojiyi, öğrenme yaklaşımını değiştireceklerini kaydeden Özer, “İlk uygulamaların da yaz okullarında deneyeceğiz. Bunu ilk defa kullanacağız. Şu anda İngilizce ile başlıyoruz. Daha sonra Arapçayı da dahil edeceğiz. Sonra Fransızca, Almanca yaklaşımlarını geliştireceğiz. Ama öncelikle İngilizce problemini halletmemiz gerekiyor" dedi.

"KAYIT YAPMAK İÇİN BAĞIŞ OLAMAZ"

“MEB okulların ihtiyacını karşılayamıyor deniyor” iddialarına cevap veren Bakan Özer,  “MEB'in bütçesi, kaynağı ve bakanlık olarak mali sorunumuz yok. Tüm okul yöneticileriyle toplantı yaptık. 2022-2023 sezonunun açılış startını verdik. Şimdiden itibaren tüm çalışmalarımızı başlatmış olduk. 1 milyar TL kaynağı İstanbul'a transfer ettik. 500 milyonu İstanbul'daki okulların temizlik ve kırtasiye ihtiyaçları için. 250 milyonu okulların küçük onarımları 250 milyon da donanım ihtiyaçlarını karşılamak için. Gönüllü bağış olabilir ama kayıt yapmak için asla bağış olamaz. Bunu bakanlık olarak takip edeceğiz, sadece İstanbul'da değil tüm illerimizde seferberiz. İlk defa temel eğitim okullarına da kaynak gönderiyoruz” dedi. 

"ÖĞRETMEN ATAMALARI BAŞLAYACAK"

Atamalarla ilgili müjdeyi de veren Bakan Özer, “Her yıl atama yapıldı. Hükümetin öğretmen atamama gibi bir şeyi yok. 2022 yılında atama olacak dedim, görüşmeler bitti. İnşallah 2022-2023 eğitim öğretimi başlayana kadar atamalar yapılacak şekilde olacak. Yüzde 50'si İstanbul'a yapılacak. Atayacağımız öğretmenlerde branş olarak okul öncesi eğitim olacak. İstanbul'a 1000 yeni anaokulu yapacağız, 2022 sonuna kadar bitireceğiz” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...