Tgrt Haber
14 Ağustos 2021 11:23

KYK yurt fiyatları 2021: KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

Üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlayacağını duyurulmasının ardından gündeme ''KYK yurt başvurusu başladı mı? KYK yurt başvuru şartları nelerdir? KYK yurt fiyatları ne kadar?'' soruları gelmeye başladı.

KYK yurt fiyatları 2021: KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak?
kyk yurtları,yks,üniversite,yök

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerde eğitimin yüz yüze yapılacağını açıkladı. İlk defa üniversiteye gidecek veya yeni döneme başlayacak olan öğrenciler ve aileleri KYK yurt başvuruları hakkında araştırma yapıyor. Peki KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? KYK yurt fiyatları ne kadar olacak? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? İşte KYK yurt başvuruları hakkında bilmeniz gerekenler. 

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), salgın sürecinde yurtları karantina alanı olarak kullanıyordu. YKS tercih süreci devam ederken adaylar, üniversite kayıt sürecinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. YKS tercih işlemleri 20 Ağustos’ta tamamlandı. Üniversite kayıt işlemleri 2021 yılı için 6 Eylül 10 Eylül tarihleri arasından gerçeklecek. İnternet üzerinden kayıt yaptırmak isteyen adaylar ise gerekli belgeleri 4 Eylül 8 Eylül arasından sisteme yüklemesi ve kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. Her yıl YKS yerleştirme sonuçlarının belli olmasının ardından KYK yurt başvuru süreci başlıyor. Üniversiteyi başka bir ilde okuaycak olan adaylar konaklama hizmetli ile ilgili KYK yurt başvurularını kontrol ediyor. 

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?  

Gençlik ve Spor Bakanlığı, üniversite öğrencilerinin eğitim masraflarının karşılanması için burs/kredi, konaklama ihtiyaçlarının giderilmesi için ise KYK yurt imkanı sunuyor. Salgın nedeniyle uzun bir süredir kapalı olan ve sadece karantina alanı olarak kullanılan KYK yurtlarında üniversite hazırlıkları başladı. KYK yurtları öğrencilerin kullanımına hazır hale getirilmesi için 31 Temmuz tarihinden önce boşaltıldı. Üniversite eğitimi için şehir dışına gidecek olan adaylar konaklama imkanı sunan KYK yurtları için başvuru tarihini takip ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre KYK yurt başvuruları 12 Eylül saat 23.59'a kadar yapılabilecek. 

KYK YURT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN!

KYK yurt fiyatları 2021: KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR 2021? 

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesinde 6 farklı tip yurt bulunuyor. KYK yurt fiyatları 1.tip yurtlardan 6. tip yurtlara doğru artış gösteriyor. KYK yurt fiyatlarıan ek olarak bir defalığa mahsus olmak üzere KYK depozito ücreti alınıyor. KYK depozito ücreti öğrencinin yurt odasına zarar vermemesi durumunda KYK yurdu çıkışı yaparken iade ediliyor. KYK depozito ücretleri yurt tipine göre değişiklik gösteriyor. Buna göre 314 ile 683 TL arasında değişiyor. KYK yurt başvuruları başlamadan önce adaylar KYK yurt ücretlerini araştırmaya başladı. Buna göre 2021 2022 eğitim öğretim yılına ait KYK yurt fiyatları: 

  • 1.tip / 230 TL
  • 2.tip / 250 TL 
  • 3.tip / 290 TL
  • 4.tip / 325 TL
  • 5.tip / 360 TL
  • 6.tip / 390 TL 

KYK YURT BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 

YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre üniversiteler 13 Eylül tarihinde yüz yüze eğitime geçerek açılacak. Üniversite öğrencileri yüz yüze eğitim başlamadan önce ''KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK yurt başvuru şartları nelerdir?'' sorularının yanıtını arıyor.  KYK yurtlarına başvuruda bulunabilmeleri için gerekli başvuru şartlarını taşımaları gerekiyor. İşte KYK yurt başvuru şartları: 

  • Adayın örgün eğitim veren Yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması,
  • Öğrencinin eğitim aldığı üniversitenin ikamet edilen il veya ilçe sınırları dışında kalması şartı,
  • Yurt başvurusunda bulunan adayın 35 yaşını doldurmamış olması,
  • Kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezası almış olması,
  • Bakanlık ve diğer kamu yurtlarından çıkartılma cezası almamış olması.

KYK yurt fiyatları 2021: KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

KYK yurt başvurusu için hazırlamak isteyen öğrenciler ''KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?'' sorunu araştırıyor. İşte adım adım KYK yurt başvuru işlemleri: 

  • KYK yurt başvuruları e-devlet kapısı üzerinden yapılacak, 
  • Sonuçların açıklanmasının ardından ilk kayıt ücreti ilgili bankalara ödenecek, 
  • E-Devlet “Yurt Kayıt İşlemleri” bağlantısından taahhütname onayı yapılacak.

KYK YURDUNDA ÜCRETSİZ BARINMA ŞARTLARI NELERDİR? 

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından bazı kişilere özel ayrıcalık tanınır. Bu ayrıcalıklara sahip kişiler KYK yurdunda ücretsiz kalabilir.Peki kimler KYK yurdunda ücretsiz kalabilir. KYK yurdunda ücretsiz barınma hakkı verilenler:

  • Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri,
  • Gazi ve gazi çocukları,
  • Kamu personeli olmaması,
  • Devlet koruması altında olanlar,
  • Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar,
  • Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması,
  • Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler.

ÜNİVERSİTELER YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇECEK Mİ?

Üniversite öğrencisi olanlar ''Üniversiteler yüz yüze açılacak mı?'' sorusunun cevabını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların yeni dönem açılış tarihinin belli olmasıyla öğrencilerin gözü üniversite açılış tarihine çevrildi. YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre üniversiteler 13 Eylül tarihinde yüz yüze eğitime geçerek açılacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibariyle başlayacak.Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sağlık Bakanlığı'na gönderdiği yazı ile üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlatılabilmesi için yükseköğretim kurumlarındaki akademik ve idari kadrolardaki personel ile öğrencilerin 13 Eylül kadar aşılanmalarını beklediğini belirtti.

KYK yurt başvurusu başladı mı? KYK yurt başvuru şartları nelerdir? KYK yurt fiyatları ne kadar? Yurtkur KYK başvuru sürecini açıkladı mı? sorularını cevapladık. Siz de KYK yurt başvuruları ile ilgili sorularını yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...