Tgrt Haber
24 Ocak 2017 10:30

Altın bugün çıtayı biraz daha yükseltti | Güncel Altın fiyatları çeyrek altın ne kadar? 24.01.2017

Altının ons fiyatı 23 Ocak Salı günü (Dün) iki ayın zirvesine çıkmıştı bugün ise iki ayın zirvesinde dengelendi. Altın bugün ise çıtayı yükseltti! İşte çeyreğin fiyatı ve güncel altın fiyatları...

Altın bugün çıtayı biraz daha yükseltti | Güncel Altın fiyatları çeyrek altın ne kadar? 24.01.2017
altın, altın fiyatları,

Altının ons fiyatı, ABD Başkanı Donald Trump'ın ekonomi politikalarına ilişkin belirsizliklerin uluslararası piyasada altın talebini artırması ile 1.220 doların üzerini test ediyor. Analistlerin ise bu seviyeyi direnç olarak nitelendiriyor. Yurt içinde ise gram altın, bugünkü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde sınırlı da olsa yükseliş eğiliminde hareket ediyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Serbest piyasada gram altın, önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 147,3 liradan alıcı buluyor. Öte yandan Kapalıçarşı'da çeyrek altın 241, cumhuriyet altını 985 liradan satılıyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, geçen haftayı 1.209 dolar seviyesinden tamamlayan altının ons fiyatının, yükseliş isteğini 5. haftaya taşıdığına dikkati çekti.

Dolar endeksindeki geri çekilmenin altının ons fiyatına destek vermeye devam ettiğini ifade eden Memiş, bugün ABD'de açıklanacak imalat sanayi verileri ile ikinci el konut satışlarının takip edileceğini dile getirdi.

Memiş, altının ons fiyatının ABD verileri ile tekrar 1.220 doları test edebileceğine değinerek, teknik açıdan 1.220 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda yükselişlerin 1.245 dolar seviyesine kadar devam edebileceğini tahmin etti.

Aşağı yönlü hareketlerde sırasıyla 1.200 ve 1.180 dolar seviyesinin izlenmesi gerektiğini söyleyen Memiş, değerlendirmesine şöyle devam etti:

"Altının gram fiyatının yönünün ise bugün TCMB'nin kararları belirleyecek. Merkez Bankası faiz artırımına giderse yurt içi piyasalarda dolar/TL kurunda geri çekilmeler görülebilir. Faizlerde bir değişikliğe gitmezse de dolar/TL'de yükselişler görebiliriz. Dolar/TL'deki hareketler, devamında altının gram fiyatında da dalgalanmaların devam edeceğinin işaretini veriyor."

Altın bugün çıtayı biraz daha yükseltti | Güncel Altın fiyatları çeyrek altın ne kadar? 24.01.2017

ÇEYREK ALTIN NEDİR?

Türkiye’de çeyrek altın olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır ki fiyatı bunun üzerinden hesaplanır, ardından işçilik ve kâr payı ile satılır. Bu kısım satın alınan yere göre değişebilir. Meskük (kalın altın) ve ziynet olmak üzere iki çeşidi vardır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...