Tgrt Haber
20 Ocak 2019 00:01

Bakan Kurum, plastik poşet kullanımında son rakamları açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, plastik poşet projesinin uygulanmaya başlandığı ilk günden bu yana kullanım oranında yüzde 65 azalma olduğunu söyledi.

Bakan Kurum, plastik poşet kullanımında son rakamları açıkladı
murat kurum,,plastik poşet,

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da bir otelde düzenlenen "2023'e Doğru Türkiye'de Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı"nın açılışında plastik poşetlerle ilgili yeni uygulamaya değindi.

Artık ülkelerin plastik poşetleri paralı yapmanın yanında yasaklamaya başladıklarını ifade eden Kurum, plastik poşet kullanımının yıllık 30-35 milyar adet olduğunu belirterek, şu an 440 olan kişi başı kullanım oranını 2023'te 40'a düşüreceklerini söyledi.

Bez çanta ve filelerin kullanılmaya başlandığına işaret eden Kurum, vatandaşların kampanyayı benimsediğini belirterek teşekkür etti.

HEDEF YÜZDE 90
Projenin hayata geçtiği ilk 10-15 günlük süreçte kullanım oranında yüzde 65 azalma olduğunu dile getiren Kurum, hedefin yüzde 90 azalma sağlamak olduğunu vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...