Tgrt Haber
05 Kasım 2021 10:41

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin müjdeyi verdi: Asgari ücret mesele olmaktan çıkacak

Asgari ücretle ilgili Türkiye çapında anket yaptıklarını belirten Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “İşçilerimizi koruyan asgari ücret meselesini Türkiye gündeminden çıkaracak bir düzenleme olacak” açıklamasında bulundu.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin müjdeyi verdi: Asgari ücret mesele olmaktan çıkacak
asgari ücret,vedat bilgin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bilgin, "İşçilerimizi koruyan asgari ücret meselesini gündemden çıkartacak çalışma içindeyiz” dedi. Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge ve sözleşmeli kamu personelinin son durumuyla ilgili de önemli duyurularda bulundu. 

Bakn Bilgin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle,

'ASGARİ ÜCRET MESELE OLMAKTAN ÇIKACAK'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: "Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz" dedi.

3600 EK GÖSTERGE ÇALIŞMASI BAŞLADI

Bakan Bilgin 3600 ek gösterge ile ilgili ise "Çözüm servisine koyduk. Bakanlıkta çalışıyoruz" dedi.

SÖZLEŞMELİ KAMU PERSONELİNİN DURUMU

Szöleşmeli kamu personellerinin durumyla ilgili de konuşan Bakan Bilgin, "İsteyen sözleşmelilerin kadro hakkına sahip olması konusunda çalışmamızı sürdürüyoruz" dedi.

 

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...