Tgrt Haber
12 Kasım 2021 21:36

Dolar 10 TL'yi görerek tüm zamanların rekorunu kırdı

Dün 9,97 seviyesini görerek rekor kıran dolar/TL, piyasaların kapanmasına rağmen psikolojik sınır olan 10 TL'ye ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Dolar 10 TL'yi görerek tüm zamanların rekorunu kırdı
dolar,rekor

Döviz piyasasında haftanın son işlem gününde piyasalar kapanmasına rağmen dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

1 DOLAR 10 TL'Yİ GÖRDÜ

Dün 9,97 ile rekor kıran dolar/TL, bu akşam saatlerinde 10 TL'yi görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Dolar saat 21.45 sıralarında serbest piyasada 10,0018 TL seviyelerinden işlem gördü.

Dolar 10 TL'yi görerek tüm zamanların rekorunu kırdı

ABD enflasyonunun son 31 yılın en hızlı yükselişini kaydetmesiyle yukarı yönlü hareketini sürdüren dolar/TL, akşam saatlerinde rekor kırdı. Türk Lirası karşısında bu hafta yüzde 3'ten fazla değer kazanan dolar, psikolojik seviye olan 10 TL'yi gördü. Dolardaki artışta küresel dolar talebi ve yurt içinde Merkez Bankası'nın para politikası da başrol oynuyor.

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NDA

Dolar yurt içi işlemlerde 10,0050 seviyesini test ederken, gram altın ise zirveyi 600 TL'ye çıkardı. Analistlere göre kurdaki bu oynaklık, Merkez Bankasının gelecek haftaki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına kadar devam edecek. Eylül ayından beri politika faizini 300 baz puan indiren Merkez Bankası'nın 18 Kasım'da gerçekleştirilecek toplantıda da faiz indirimine devam edeceği görüşü hakim olsa da bazı ekonomistler Merkez'in kasım ayını pas geçebileceğini savunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...