Tgrt Haber
17 May 2022 11:59 - Güncelleme : 17 May 2022 12:25

Elon Musk, Twitter'ı satın alma işlemine bot hesapların durumunu şart koştu

Elon Musk, askıya aldığı Twitter’ın satın alımını tıkayan bir açıklamaya imza attı. Sosyal ağın 44 milyar dolarlık anlaşmasını durduran iş insanı bir yandan daha azını ödemek istediği sinyalleri verirken bir yandan da bot hesapları şart koşuyor.

Elon Musk, Twitter'ı satın alma işlemine bot hesapların durumunu şart koştu
elon musk,twitter,bot hesap

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter'ı satın alma anlaşmasının, şirket platformdaki hesapların yüzde 5'inden daha azının sahte veya spam olduğuna dair halka açık kanıt göstermedikçe ilerleyemeyeceğini söyledi.

Musk, Twitter'da başka bir kullanıcıya yanıt olarak bu paylaşımı yaptı. Twitter CEO'su Parag Agrawal önceki gün, şirketin botlarla mücadele çabalarını ve Twitter hesaplarının yüzde 5'inden daha azının sahte olduğunu tahmin ettiğini açıklamıştı.

Musk paylaşımında şunları söyledi:

“Yüzde 20 sahte/spam hesap, Twitter'ın iddia ettiğinin 4 katı ise çok daha yüksek olabilir. Teklifim, Twitter'ın SEC dosyalamalarının doğru olmasına dayanıyordu. Dün, Twitter CEO'su yüzde 5 için kamuya açık bir kanıt göstermeyi reddetti. Bu anlaşma o yapana kadar ilerleyemez.”

Miami'de düzenlenen bir teknoloji konferansında Musk, bir Bloomberg News raporuna göre Twitter'ın 229 milyon hesabının en az yüzde 20'sinin spam botları olduğunu söylemişti. Bu oranın kendi değerlendirmesinden çok düşük seviyede olduğunu söyleyen iş insanı bir başka konuşmasında Musk, Twitter'a geçen ay yaptığı 44 milyar dolarlık tekliften daha azını ödemek istediğine dair güçlü ipuçları vermişti.

Riskli piyasa ortamında düşen şirket hisselerinin fiyatı, Elon Musk’ın Twitter’ın satın alınmasını askıya alındığını açıkladığı anda 54.2 dolar üzerinden yapılan anlaşmanın yaklaşık üçte ikisine kadar gerilemişti.

Bloomberg tarafından yayımlanan rapora göre, daha düşük bir fiyata uygulanabilir bir anlaşmanın söz konusu olmayacak.

Kaynak: AP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...