Tgrt Haber
29 Mart 2024 17:06 - Güncelleme : 29 Mart 2024 17:18

Fed için kritik enflasyon göstergesi açıklandı! ABD’de kişisel harcamalar beklentiyi aştı

Fed’in enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı veri açıklandı. Kişisel tüketim harcamaları beklentiyi aştı, Şubatta yüzde 0,8 arttı.

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı
Fed için kritik enflasyon göstergesi açıklandı! ABD’de kişisel harcamalar beklentiyi aştı

Fed’in faiz politikasındaki gösterge verilerden olan kişisel tüketim harcamaları açıklandı. ABD'de şubatta kişisel tüketim harcamaları beklentilerin üzerinde arttı.

ABD Ticaret Bakanlığı, şubat ayına ait kişisel gelir ve tüketim harcamaları verilerini açıkladı.

Buna göre, ülkede kişisel gelirler, şubatta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3 yükseldi. Bu dönemde piyasa beklentilerinin altında gerçekleşen kişisel gelirlerin yüzde 0,4 artması öngörülüyordu. Amerikalıların kişisel gelirlerindeki artış, ocakta yüzde 1 olmuştu.

Kişisel tüketim harcamaları da şubatta aylık bazda yüzde 0,8 ile Ocak 2023'ten bu yana en güçlü aylık artışını gösterdi.

Piyasa beklentileri kişisel tüketim harcamalarının yüzde 0,5 artması yönündeydi.

Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise şubatta aylık bazda yüzde 0,3 ve yıllık bazda yüzde 2,5 arttı.

Bu dönemde aylık yüzde 0,4 artması beklenen kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, yıllık bazda ise piyasa beklentilerine paralel gerçekleşti.

Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ocakta aylık bazda yüzde 0,4, yıllık bazda yüzde 2,4 artmıştı.

FED İÇİN ENFLASYON GÖSTERGESİ OLARAK KABUL EDİLİYOR

ABD Merkez Bankasının (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı gıda ve enerji kalemlerinin hesaplama dışı tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi de aynı dönemde beklentilere paralel olarak aylık bazda yüzde 0,3 ve yıllık bazda yüzde 2,8 arttı. Endeks, ocakta aylık yüzde 0,5 ve yıllık yüzde 2,9 yükselmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...